Hozzávalók egy 22 cm átmérőjű tortaformához:
A tésztához:
11,5 dkg vaj (szoba-hőmérsékletű)
20 dkg cukor
2 nagy tojás
22,5 dkg tejföl
27 dkg sima liszt
1 csomag sütőpor (12 g)
1/3 kk. só
2 nagy citrom leve
1 citrom reszelt héja
35 dkg málna (lehet fagyasztott is)
kevés vaj és zsemlemorzsa a formához
A morzsához:
11,5 dkg vaj (szoba-hőmérsékletű)
10 dkg cukor
13,5 dkg sima liszt
1/2 citrom reszelt héja
- A tésztához a vajat a cukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojásokat és alaposan elkeverjük.
- Egy tálkában elvegyítjük a lisztet, a sót és a sütőport, majd a vajas keverékhez adjuk és simára dolgozzuk a tésztát. Végül hozzáadjuk a citromlevet, a citromhéjat és az egészet jól átkeverjük.
- A tésztát vajazott, morzsával hintett formába öntjük és szépen elegyengetjük.
- A tetejére szórjuk a málnát.
- A morzsás réteghez a vajat a liszttel, a cukorral és a citromhéjjal elmorzsoljuk, majd a málna tetején egyenletesen elosztjuk.
- 180 °C-ra előmelegített sütőben ~55 perc alatt -tűpróbával ellenőrizzük- készre sütjük. A formában hagyjuk langyosra hűlni, ezután szeleteljük. Porcukorral hintve tálaljuk.
Ejha, ez pont olyan süti, amit most nagy örömmel szúrnék a villám hegyére! :D Igaz, ha te készíted, bármelyik sütiddel kapcsolatban így érzek. :) De most ebből a fincsi málnásból kérek szépen, mert nagyon megkívántam. :)
VálaszTörlés:) Köszönöm! ♥
TörlésAkkor nem is késlekedem, hanem gyorsan indítom a szeleteket, hogy a délutáni kávéhoz már falatozhassátok! :)
Akkor gyorsan főzök még egy délutáni kv-t. :D A kettő együtt csúcs lesz! Köszönjük szépen! ♥
TörlésBármikor! :) Egészségetekre!
Törlés