Oldalak

2017. május 13.

Kávés-kókuszos minitorta









Azt hiszem a kávé és a kókusz jó barátok. Nekem pedig mindketten a barátaim, ezért gondoltam, hogy igen jól meglesznek ezekben a kis minitortákban. :D A tészta kávés, a krém kókuszos. Egyik íz sem tolakodó éppen jól kiemelik és kiegészítik egymást. Mi nagyon szerettük, lesz még máskor is. :)










Hozzávalók 4 db 8 cm átmérőjű pudingformához:
A tésztához:
12 dkg sima liszt
10 dkg cukor
0,8 dl olaj
2 tojás
6 g sütőpor
2 tk. őrölt kávé
csipet só
kevés vaj és liszt a formákhoz

A krémhez:
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
15 dkg mascarpone
2 ek. kókuszreszelék

A díszítéshez:
kókuszreszelék
Figurina formacukor



  1. A tésztához a tojásokat elhabarjuk a cukorral, majd beleöntjük az olajat és elkeverjük. A száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez adjuk és az egészet sima tésztává dolgozzuk. 
  2. A tésztát vajazott, lisztezett formákba kanalazzuk és 180°C-ra előmelegített sütőben ~25 perc alatt készre sütjük. A formából kivéve, rácsra téve kihűtjük. 
  3. A krémhez a vajat a mascarponét, a porcukrot és a kókuszreszeléket alaposan kikeverjük. 
  4. A négy tortaalapot egyenként 3 lapra vágjuk, megtöltjük a krém háromnegyedével. 
  5. A megmaradt krémből ~2 kávéskanálnyit félreteszünk, a többivel vékonyan bevonjuk a tortákat, majd óvatosan kókuszreszelékbe forgatjuk. 
  6. A tetejükre 1/2 kávéskanálnyi krémmel felragasztjuk a formacukrokat. A süteményt fogyasztásig hűtőben tartjuk.

 












Tipp: Ha túl lágy a krém, a megtöltött tortákat kis időre hűtőbe tesszük, hogy megtartsák formájukat. A süteményt akár több, kisebb formában -muffin- is süthetjük, ez esetben lehet, hogy a krém mennyiségét kicsit növelni kell, hogy biztosan elég legyen. :)


A receptet a Kifőztük májusi számában is megtaláljátok. :)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszenek az ilyen minitorták. :) A tiéd nagyon szép lett, és biztos ízlene nekem is, főleg, ha a kávé nem tolakodó, ahogy írod is. Igazán mutatós desszert. :) Miben sütötted, muffintepsiben vagy különálló sütőformában?
    Kaphatok egy kis kóstolót, vagy inkább sokat? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)Köszi! Reméltem, hogy tetszeni fog! Már el is indítottam a kóstolót! ...sokat... :D Pudingformában sütöttem, így olyan se nem kicsi, se nem nagy tortácskák lettek. :D Azt hiszem be teszem a linkjét is a recepthez, hogy ne csak a méretek legyenek ott. :)

      Törlés