Rég sütöttem már ehhez hasonló kifliket. :) Anno nagyon nagy kedvenc lett a rugelach. Ezt alakítottam át, így kicsit egészségesebb változat készült. Bár a vaj mennyisége ezt némiképp cáfolja. :D A lényeg, hogy nagyon finom és (sajnos) roppant gyorsan el is fogyott. Hamarosan ismétlés. :)
Hozzávalók 32 db süteményhez:
A tésztához:
35 dkg fehér tönkölyliszt
20 dkg sótlan vaj
25 dkg mascarpone
2 ek. nádcukor (vagy erythritol)
só
A töltelékhez:
6 ek. mogyorókrém
12 dkg törökmogyoró
A tetejére:
1 tojássárgája
nádcukor (vagy erythritol)
- Tálba mérjük a lisztet, sót, nádcukrot, majd a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a mascarponét és egynemű tésztává gyúrjuk a vajas "morzsával".
- A tésztát két részre osztjuk és fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük pihenni ~1 órára.
- Míg a tészta pihen, a mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, hűlni hagyjuk, majd megdaráljuk.
- A sütőt előmelegítjük 190°C-ra. Egy nagy tepsit lefedünk sütőpapírral.
- Az egyik adag tésztát kivesszük a hűtőből és lisztezett felületen ~40 cm átmérőjű kör alakra nyújtjuk. Megkenjük a mogyorókrém felével, majd 16 egyforma cikkre vágjuk. Ezután megszórjuk a darált mogyoró felével.
- A cikkeket széles végüknél fogva óvatosan feltekerjük. A kifliket egymás mellé tepsire sorakoztatjuk. A tetejüket lekenjük tojássárgájával, majd megszórjuk nádcukorral.
- Előmelegített sütőben 25-28 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük. Míg sülnek, elkészítjük a második adagot is.
A receptet megtaláljátok a Kifőztük márciusi számában is. :)
Szívesen beleharapnék! Csodás a fotó :)
VálaszTörlés:) Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik!
TörlésFénypostával küldöm a kóstolót! ;)
Nagyon szép kis kifliket sütöttél! :) Biztos ízlene, mert a rugelachot anno én is nagyon szerettem. De rég is ettem! Kaphatok kóstolót?
VálaszTörlésKöszönöm! :)
TörlésDe jó! No, akkor holnapra dupla adagot küldök, bízva abban, hogy ízleni fog! ;)