Több éve szemezek ennek a sütinek az eredetijével, ami az egyik régi Rama receptfüzetemben van. :) Igaz, némiképp átalakítottam... Például nincs benne margarin. ;) ...és nincs benne cukorszirup, se a tetején csokoládébevonat, de nekünk így is épp elég édes, és ami a lényeg, hogy jó krémes. Egyszerű sütemény, de akár tortának is megállná a helyét. :)
Hozzávalók egy 20x20 cm-es sütőformához:
A tésztához:
3 tojás
3 ek. cukor
3 ek. sima liszt
8 g sütőpor
2 ek. olaj
2 ek. holland kakaópor
1 csipet só
A krémhez:
5 dl tej
4 ek. cukor
2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
12,5 dkg vaj
10 dkg porcukor
A tetejére:
holland kakaópor
- A tésztához a tojásokat kikeverjük a cukorral és olajjal. Hozzáadjuk a kakaóporral, sütőporral, sóval elkevert lisztet és simára dolgozzuk.
- Vajazott, lisztezett formába simítjuk a tésztát, majd 180°C-ra előmelegített sütőben ~17 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve kihűtjük.
- A krémhez felfőzzük a pudingot, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd simára dolgozzuk a vaníliapudinggal.
- A tésztát kettévágjuk, majd a krém háromnegyedével megtöltjük. A maradék krémmel bevonjuk a süteményt, a tetejét kakaóporral hintjük. Néhány órát a hűtőben pihentetjük, majd tetszés szerint szeleteljük.
Juj, de klassz! :) Nagyon szeretném, az biztos. Nagyon szép a piskóta is. :) Küldök cseresütit, hátha kedved támad nekem adni az összes krémesedet. :D
VálaszTörlés:) Köszi! Ezt örömmel hallom (olvasom), mert útnak indítottam felétek egy tálcányit belőle! Az ablakot nyitva hagyom! ;)
TörlésUhhh Ági, ez nagyon guszta! :)
VálaszTörlés:) Köszönöm szépen! ♥
TörlésWhat is ek. ? tbs, ml, l, or grams ??
VálaszTörlések. = evőkanál = tablespoon :)
TörlésMa még is csinálom!
VálaszTörlésA "tèsztához a tojásokat kikeverjük" azt úgy kell èrteni hogy egybe keverjük ki vagy külön a sárgája külön a habosra a fehèrje?
VálaszTörlésSzia! A tojásokat nem kell szétválasztani.
TörlésRemélem ízleni fog nektek is a süti! :)