Oldalak

2017. február 2.

Fűszeres csirkecsíkok kesudiós, mazsolás kuszkusszal









Az egyik jó módszer a szürke téli napok borús hangulatának elűzésére, ha egy jó kis könnyű étellel nyarat idézünk. Hiába no... sok mostanság a borongós nap. Ez az étel -leszámítva a pácolási időt- igen gyorsan elkészül és nem jár különösebb macerával. :) Ami kifejezetten jól jön, ha az embernek nincs ideje, vagy kedve -igen, néha ilyen is előferdül- órákig a konyhában szöszmötölni. Könnyű, fűszeres, a céklacsatnival pedig egész különleges fogás kerekedett belőle.









Hozzávalók 4 személyre:
A fűszeres csirkéhez:
2 egész csirkemellfilé
1 ek. édeskés curry
1 tk. citromlé
2 ek. olívaolaj


A kuszkuszhoz:
3 dl kuszkusz
5 dl forró víz
1 ek. olívaolaj
10 dkg mazsola
10 dkg pirított, sózott kesudió


  1. A húst hosszú csíkokra vágjuk, műanyag tasakba tesszük. Ráöntjük a kikevert pácot és a tasakot lezárva a tartalmát alaposan összeforgatjuk. Hűtőben néhány órát pihentetjük. 
  2. A körethez a kuszkuszt fedeles jénai tálba mérjük. Hozzáadjuk az olívaolajat a megmosott mazsolát, majd forró vízzel felöntjük, lefedjük és állni hagyjuk, míg az összes folyadékot magába szívja. 
  3. A húst forró serpenyőben kezdetben fedő alatt néhány perc alatt készre sütjük. 
  4. Tálalás előtt a kesudiót a mazsolás kuszkuszhoz adjuk. 
  5. Az ételhez céklacsatnit, vagy friss salátát kínálunk.














A receptet a Kifőztük januári számában is megtaláljátok. :)

2 megjegyzés:

  1. Lehet, hogy könnyen, gyorsan elkészíthető, mégis különleges és mutatós ez az étel. Én biztos szeretném. :) Kaphatok?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Köszi! Ez csak természetes, már terítve az asztal! Várunk! ;)

      Törlés