Az egyik jó módszer a szürke téli napok borús hangulatának elűzésére, ha egy jó kis könnyű étellel nyarat idézünk. Hiába no... sok mostanság a borongós nap. Ez az étel -leszámítva a pácolási időt- igen gyorsan elkészül és nem jár különösebb macerával. :) Ami kifejezetten jól jön, ha az embernek nincs ideje, vagy kedve -igen, néha ilyen is előferdül- órákig a konyhában szöszmötölni. Könnyű, fűszeres, a céklacsatnival pedig egész különleges fogás kerekedett belőle.
Hozzávalók 4 személyre:
A fűszeres csirkéhez:
2 egész csirkemellfilé
1 ek. édeskés curry
1 tk. citromlé
2 ek. olívaolaj
só
A kuszkuszhoz:
3 dl kuszkusz
5 dl forró víz
1 ek. olívaolaj
10 dkg mazsola
10 dkg pirított, sózott kesudió
- A húst hosszú csíkokra vágjuk, műanyag tasakba tesszük. Ráöntjük a kikevert pácot és a tasakot lezárva a tartalmát alaposan összeforgatjuk. Hűtőben néhány órát pihentetjük.
- A körethez a kuszkuszt fedeles jénai tálba mérjük. Hozzáadjuk az olívaolajat a megmosott mazsolát, majd forró vízzel felöntjük, lefedjük és állni hagyjuk, míg az összes folyadékot magába szívja.
- A húst forró serpenyőben kezdetben fedő alatt néhány perc alatt készre sütjük.
- Tálalás előtt a kesudiót a mazsolás kuszkuszhoz adjuk.
- Az ételhez céklacsatnit, vagy friss salátát kínálunk.
Lehet, hogy könnyen, gyorsan elkészíthető, mégis különleges és mutatós ez az étel. Én biztos szeretném. :) Kaphatok?
VálaszTörlés:) Köszi! Ez csak természetes, már terítve az asztal! Várunk! ;)
Törlés