Szeretem az ilyen típusú ételeket, mert jó kis fűszeresek, színesek és egészen feldobják az ember hangulatát ilyen borongós időben. :) Ez a leves roppant egyszerű és amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fogy. :D
Hozzávalók 2 személyre:
30 dkg halfilé (tőkehal, afrikai harcsa, vagy amit szeretünk)
1 kis vöröshagyma
1/2 piros húsú paprika
1 sárgarépa
1 tk. kínai hétfűszer keverék
1 ek. olaj
só
6 dl kókusztej (2 dl kókusztejszín és 4 dl víz keverékéből)
A tálaláshoz:
3 szál újhagyma
vöröshere csíra
- Felhevített olajon néhány perc alatt lepirítjuk a kockákra vágott vöröshagymát, paprikát és a gyufaszálra vágott sárgarépát.
- Lehintjük a fűszerkeverékkel, sózzuk, átkeverjük, majd felöntjük a kókusztejjel. Lassú tűzön félpuhára főzzük a zöldségeket.
- A halat 2x2 cm-es kockákra vágjuk, a leveshez adjuk, majd további néhány perc alatt készre főzzük.
- Tálaláskor vöröshere csírával és karikákra vágott újhagymával díszítjük.
Tipp: Ha valaki nincs kibékülve a hallal, de mégis hússal készítené el, akkor a csirkemell jó választás lehet. :) Ekkor viszont a húst már a zöldségekkel együtt lepirítjuk és együtt főzzük. Természetesen készíthetjük a levest csak zöldségekből is, ez esetben érdemes a mennyiségeket megduplázni.
Igaz, hogy nem vagyok nagy halkedvelő, de azért szívesen megkóstolnám, mert jól hangzik és jól is néz ki ez a leves. :) Szedsz nekem?
VálaszTörlés:) Köszi! Örülök, hogy úgy gondolod szívesen ennél belőle! :) Hát persze, hogy szedek! Már ott gőzölög a tányérodban! ;)
Törlés