Oldalak

2017. február 16.

Ázsiai halleves












Szeretem az ilyen típusú ételeket, mert jó kis fűszeresek, színesek és egészen feldobják az ember hangulatát ilyen borongós időben. :) Ez a leves roppant egyszerű és amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fogy. :D  









Hozzávalók 2 személyre:
30 dkg halfilé (tőkehal, afrikai harcsa, vagy amit szeretünk)
1 kis vöröshagyma
1/2 piros húsú paprika
1 sárgarépa
1 tk. kínai hétfűszer keverék
1 ek. olaj

6 dl kókusztej (2 dl kókusztejszín és 4 dl víz keverékéből)

A tálaláshoz:
3 szál újhagyma

vöröshere csíra


  1. Felhevített olajon néhány perc alatt lepirítjuk a kockákra vágott vöröshagymát, paprikát és a gyufaszálra vágott sárgarépát. 
  2. Lehintjük a fűszerkeverékkel, sózzuk, átkeverjük, majd felöntjük a kókusztejjel. Lassú tűzön félpuhára főzzük a zöldségeket. 
  3. A halat 2x2 cm-es kockákra vágjuk, a leveshez adjuk, majd további néhány perc alatt készre főzzük. 
  4. Tálaláskor vöröshere csírával és karikákra vágott újhagymával díszítjük.














Tipp: Ha valaki nincs kibékülve a hallal, de mégis hússal készítené el, akkor a csirkemell jó választás lehet. :) Ekkor viszont a húst már a zöldségekkel együtt lepirítjuk és együtt főzzük. Természetesen készíthetjük a levest csak zöldségekből is, ez esetben érdemes a mennyiségeket megduplázni.



A receptet a Kifőztük februári számában is megtaláljátok. :) 
 

2 megjegyzés:

  1. Igaz, hogy nem vagyok nagy halkedvelő, de azért szívesen megkóstolnám, mert jól hangzik és jól is néz ki ez a leves. :) Szedsz nekem?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Köszi! Örülök, hogy úgy gondolod szívesen ennél belőle! :) Hát persze, hogy szedek! Már ott gőzölög a tányérodban! ;)

      Törlés