Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg zöldbab (friss, vagy mirelit)
3 ek. olaj
2 ek. sima liszt
1 kis csokor petrezselyem
cukor
ecet (10%-os)
só
- A babot megtisztítjuk, ~3 cm-es darabokra vágjuk, és annyi -enyhén sós- vízben, ami épp ellepi puhára főzzük.
- Egy lábosban olajból, lisztből világos rántást készítünk. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, majd felengedjük a bab főzővizével. Csomómentesre keverjük.
- Belekeverjük a babot és közepes lángon, néha megkeverve, néhány perc alatt összefőzzük.
- Ízlés szerint ízesítjük cukorral, ecettel, sóval. Ha kell, adunk még hozzá a főzővízből és egyet forralunk rajta. Tálaláskor finomra vágott petrezselyemmel szórjuk meg.
Biztos vagyok benne, hogy nem kell sokat gyakorolnod ahhoz, hogy pont olyan igazi legyen ez a főzelék, mint amilyen az Apukádé volt. ;) Ő átörökítette beléd az ízesítési képességet, és a vezeti is a kezedet odafentről. ♥
VálaszTörlésEgy kicsit a levéből örömmel megkóstolnék. :)
♥ Köszönöm! Szívből készült. :)
TörlésMáris küldöm a kóstolót! :)