Tagadhatatlanul beköszöntött az ősz. Meglehetősen csípősek a reggelek. Ilyenkor az ember valami tartalmas és melengető ételre vágyik. Pláne, hogy egy-két hete még igencsak melegek voltak, így kicsit nehezebben átállni az őszi-téli menüre. Ez a leves klassz választás lehet, ha valami ilyesmire vágyunk. :)
Hozzávalók 6-8 személyre:
40 dkg vörös lencse
1 nagy fej vöröshagyma
1 sárgarépa
1 paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma
1 kk. őrölt római kömény
1/2 kk. őrölt koriander
só
1,2 l víz + a hígításhoz
A tálaláshoz:
2 fej vöröshagyma
2 ek. olívaolaj
- A zöldségeket megtisztítjuk, felkockázzuk.
- A lencsét átmossuk, majd a zöldségekkel együtt lábasba tesszük. Felöntjük vízzel, fűszerezzük, majd közepes lángon addig főzzük, míg a lencse megpuhul és szétesik.
- A levest botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ha kell még fűszerezzük, ízlés szerin hígítjuk és egyet forralunk rajta.
- A hagymát megtisztítjuk vékonyan felszeleteljük, karikákra szedjük. Serpenyőben felhevített olajon addig pirítjuk, míg aranybarna és édes lesz. Tálaláskor a leveshez kínáljuk.
Hű, de klassz ez a leves! :) Szépek a színek is. :) És képzeld, mindenem van hozzá itthon! :D De azért kérek szépen kóstolót, csak hogy tudjam, pontosan milyennek is kell lennie. :)
VálaszTörlés♥ Köszönöm! :) Ó, akkor máris küldöm, extra adag sült hagymával. ...természetesen... ;)
Törlés