Idén már nagyon szépen terem a málna. :) Már nem csak szemezgetni lehet a bokrokról, hanem egy-egy süteménybe, fagylaltba is bőven jut belőle. Igazából úgy beindult, hogy akár napi kétszer is lehet szüretelni. Jót tesz neki a meleg és a sok napsütés. :) A mai adag most ebbe a krémes sütibe került.
Hozzávalók egy 20x25x6 cm-es sütőtálhoz:
A tésztához:
25 dkg sima liszt
10 dkg cukor
15 dkg vaj + egy kevés a kenéshez
csipet só
A málnás krémhez:
20 + 15 dkg málna
20 dkg cukor
3 dkg sima liszt
1 ek. étkezési keményítő
4 tojás
1 kk. őrölt vanília
- A tésztához lisztet, cukrot tálba mérjük. Hozzáadjuk a sót, a vajat és elmorzsoljuk. A kész morzsát kivajazott sütőtálba szórjuk. Eligazítjuk és belenyomkodjuk úgy, hogy ~2 cm-es peremet is készítünk belőle.
- 175°C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
- A krémhez a tojásokhoz adjuk a cukrot, 20 dkg málnát, lisztet, étkezési keményítőt, az őrölt vaníliát és robotgéppel alaposan összedolgozzuk.
- A tésztára rendezzük az egész málnaszemeket, majd rákanalazzuk a krémet. További ~25 perc alatt készre sütjük a süteményt. Teljesen kihűtjük, ezután szeleteljük. Tálaláskor porcukorral hintjük.
Hűha, ez a süti nagyon guszta! :) Szeretném, az biztos, hiszen krémes és málnás. Van cseresütim. Mehet a cserebere? :D
VálaszTörlés:D Köszi! Reméltem, hogy így lesz! Hát persze, hogy jöhet a cseresüti! :D
Törlés