Oldalak

2016. április 16.

Sós túrófánk









Egyszerű, gyors falatkák, akár uzsonnára, vagy előételnek. :) Az apropója egy kevés megmaradt túró, amivel már egy-két napja szemeztem a hűtőben. Először valami sütibe akartam belecsempészni, de egy valamire való túrós sütihez ez a mennyiség bizony kevés lett volna. Így lett belőle fánk. :) A tésztát bármilyen zöld fűszerrel ízesíthetjük kedvünk szerint. Feldobhatjuk egy kevés sajttal, vagy akár sonkával. ;)














Hozzávalók:
15 dkg túró
15 dkg sima liszt
2 tojás
1/2 csomag sütőpor (6 g)
3 ek. tejföl
4 ek. olaj
1 tk. finomra vágott kapor (lehet szárított is)
1/2 piros húsú paprika apró kockákra vágva

bors

A tálaláshoz:
2 dl tejföl
1 tk. finomra vágott kapor (lehet szárított is)


  1. A túrót tálba tesszük, villával áttörjük. Hozzáadjuk a tojásokat, tejfölt, olajat, és habverővel elvegyítjük. Beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet, a paprikát, fűszerezzük és összeállítjuk a tésztát. 
  2. Két teáskanál segítségével a masszából gombócokat formálunk, és közepesen forró olajban aranybarnára sütjük. Ha az egyik oldal kész, a fánkok maguktól átfordulnak, de azért figyeljük folyamatosan. 
  3. A kisült tésztát papírtörlőre szedjük, majd még forrón, kapros tejföllel kínáljuk.















A receptet a Kifőztük áprilisi számában is megtaláljátok. :)

2 megjegyzés:

  1. Ó, de klassz! Az újdonság erejével hatott rám ez a fánk, valahogy elsiklottam fölötte a magazinban. :O Pedig olyan szemrevalóak, és ez a kék-zöld színvilág is nagyon tetszik. :) A fánkról nem is beszélve, mert azt nagyon szeretném. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D De aranyos vagy! Köszönöm szépen! :) Máris gurulnak a fánkok kék-zöld színbe csomagolva. ;)

      Törlés