Hogy mire jó a három az egyben szendvicssütő? Hát például készíthetünk benne akár komplett második fogást ebédre. :) ...a salátát kivéve persze. :D Amúgy is ki akartam már próbálni, hogy milyen a sós gofri köretnek. Ez most sós is, burgonyás is és klasszul illik a pikáns húshoz. A kapros tejföl már csak ráadás. :D A gofri amúgy simán elmegy főételnek is egy jó salátával és tejföllel. A tésztát feldobhatjuk egy kis reszelt sajttal akár. :)
Hozzávalók 4 személyre:
8 kis szelet sertéshús
2 ek. mustár
1 tk. curry fűszerkeverék
só
bors
12 db gofrihoz:
25 dkg főtt, áttört burgonya kihűtve
20 dkg sima liszt
5 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 tojás
3 dkg olvasztott vaj
4 ek. tej
2 dkg friss élesztő
1 kk. cukor
2 gerezd reszelt fokhagyma
só
szerecsendió
A tálaláshoz:
3 dl tejföl
1 tk. finomra vágott kapor (lehet szárított is)
- A hússzeleteket kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, ezután bepácoljuk a curryvel ízesített mustárba. Egy órát pihentetjük, majd egyesével grill-lapon készre sütjük.
- A gofrihoz az élesztőt langyos tejben egy kanál liszttel és a cukorral felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit tálba mérjük és az élesztővel együtt ruganyos tésztává dagasztjuk. Letakarva 30 percet kelesztjük.
- A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, rúddá sodorjuk és 12 egyforma részre vágjuk, melyekből cipókat gömbölygetünk.
- A cipókat forró gofrisütőben aranybarnára sütjük.
- A húst frissen sült gofrival, salátával és kapros tejföllel tálaljuk.
Az ételek a Russell Hobbs szendvicssütőjében készültek.
A receptet a Kifőztük áprilisi számában is megtaláljátok. :)
Már a magazinban is tetszett ez a páros! De a blogodon nézve az igazi. Guszta tálalás, szép színek. Nem is kell ennél több, csak annyi, hogy küldj belőle. :D
VálaszTörlés:D De jó! Köszönöm! ♥ Máris indul a küldemény!
Törlés