Oldalak

2016. március 30.

Fűszeres almaraguval töltött kalács










Kissé megfáradt húsvéti kalácsból egyszerű desszertet készíthetünk. :) ...és gyors desszertet, mert mindennel együtt, nagyjából húsz perc alatt megvan. :) A kalács kívül ropogós, belül puha, a töltelék pedig kedvünk szerint variálható. A lényeg, hogy ne legyen túl lédús a gyümölcs, amiből készítjük, mert elázhat a tészta. Persze a töltelék "sűrűségét" némi plusz étkezési keményítővel könnyedén szabályozhatjuk. Reggelire, uzsonnára, vagy egy tartalmas leves után akár második fogásként is nagyszerű lehet. :)










Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet vaníliás kalács
2 kis savanykás alma
2 ek. cukor
1/2 kk. fahéj
1 kk. szárított, reszelt narancshéj
5 ek. víz
1 tk. étkezési keményítő
1/2 ek. vaj + egy kevés a kenéshez

A tálaláshoz:
porcukor


  1. A megtisztított alma húsát apró kockákra vágjuk. Serpenyőben felolvasztjuk a vajat, rátesszük az almát, cukrot, fűszerezzük és fedő alatt puhára pároljuk. Az étkezési keményítőt kikeverjük vízzel és besűrítjük vele az almaragut. 
  2. A kalácsszeletek egyik oldalát vékonyan megvajazzuk és két szeletet, vajas oldalával felfelé az előmelegített szendvicssütő lapjára helyezzük. 
  3. Rákanalazzuk az almás tölteléket, majd befedjük újabb két szelet kaláccsal. A sütőt lezárjuk és az így előkészített desszertet aranybarnára sütjük. 
  4. Még melegen, porcukorral hintve tálaljuk.














Az étel a Russell Hobbs szendvicssütőjében készült.

A hátteret a Fotóhátterek biztosította.

A receptet a Kifőztük áprilisi számában is megtaláljátok. :)
 

2 megjegyzés:

  1. Bevallom töredelmesen, hogy a kalács olyan szinten a gyengém, pláne a "sütött" kalács, hogy a belőle a készült desszertek majdhogynem a legnagyobb kedvenceim. :) Ez az almaragus kalácsszendvics is nagyon tetszik, és most el is szomorodtam, mert a Kutyafül megette majdnem az összes maradék kalácsot, így most csak tőled kérhetek kóstolót. Kaphatok? :v

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hűűűha! Ne tessék szomorkodni, mert már elindítottam a küldeményt! :) Perceken belül érkezik a hatos vágányra. ...akarom mondani a konyhapárkányra. :D

      Törlés