Hozzávalók:
A tésztához:
12 dkg sima liszt
3 dkg holland kakaópor
2 tk. sütőpor
10 dkg cukor
1/2 tk. vaníliakivonat
1,5 dl tej
0,6 dl olaj
csipet só
Az összeállításhoz:
6 dkg jó minőségű étcsokoládé
5 dkg porcukor
5 dkg vaj
A forgatáshoz:
holland kakaópor
- A tészta hozzávalóit egyneműre keverjük. Sütőpapírral bélelt 20x20x5 cm-es tepsibe öntjük és 180°C-ra előmelegített sütőben ~15 perc alatt kisütjük. Rácsra téve kihűtjük.
- A vajat a csokoládéval gőz felett felolvasztjuk, ezután langyosra visszahűtjük.
- A kihűlt tésztát tálba morzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, az olvasztott csokoládét és elvegyítjük. 30 percre betesszük a hűtőbe.
- A csokoládés "tésztából" golyókat formálunk, majd megforgatjuk kakaóporban. Tálalásig hűtőben tartjuk.
A receptet a Kifőztük februári számában is megtaláljátok. :)
Én is harapnám pont úgy, mint az utolsó fotón. :D Besegítek, nekem ez nem probléma. :D Remélem, neked se. :D
VálaszTörlés:D Azt ott törtem ám. :D Utólag azért kipróbáltam, hogy milyen lett volna, ha harapom, de valahogy mindig túl nagyot sikerült kóstolni. :D ...nem is értem.
TörlésGyere, gyere, örülök, ha segítesz. ;)
Törve vagy harapva nekem bárhogyan jó, de ezek szerint inkább harapnom kell, mert akkor hirtelen az egész a számba kerül. :D Köszönöm! ♥
Törlés:D Úgy bizony! :D
TörlésBeleszerelmesedtem ezekbe a fotókba! A finom recept már csak "golyó" a tortán :)
VálaszTörlés:D Köszönöm! ♥ Máris indítok egy "pohárkával"! ;)
TörlésKöszönöm :)
Törlés