Oldalak

2015. augusztus 29.

Zöldséges mini calzone












A pizzát minden formában szeretjük. Akár Gombóc Artúr a csokoládét. :D A calzone mini változata igen praktikus. Akár kerti munka közben vagyunk, vagy kirándulunk, csak felkapunk egyet és már mehetünk is tovább. :) No persze éppúgy megállja a helyét ha reggelinek, vagy vacsorának fogyasztjuk. Esetleg készíthetjük őket még kisebbekre, úgy egy jó beszélgetéshez egy pohár sör vagy bor mellé remek kísérő lehet. :) 










Hozzávalók 12 db-hoz:
A tésztához:
35 dkg liszt
2,5 dl langyos víz
2,5 dkg friss élesztő
1 teáskanál cukor
3 ek. olívaolaj

oregánó
bazsalikom

A töltelékhez:
3 ek. olívaolaj
1 kis fej lilahagyma
1 kis zsenge cukkini
4 ek. kukoricakonzerv
5 nagy csiperke
5 db fűszeres olajban eltett aszalt paradicsom
10 dkg reszelt sajt edami/maasdamer
2 ek. pesztó
só ízlés szerint

A tetejére:
kevés olívaolaj
reszelt sajt


  1. A tésztához az élesztőt langyos vízben egy kanál liszttel és a cukorral felfuttatjuk. 
  2. A lisztet és fűszereket tálba tesszük. Hozzáadjuk az olívaolajat, a felfuttatott élesztőt és összeállítjuk a tésztát. Dagasztani nem kell. Letakarva fél órát kelesztjük, eközben előmelegítjük a sütőt 200°C-ra és elkészítjük a tölteléket. 
  3. A zöldségeket és gombát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és üvegesre dinszteljük rajta a lilahagymát. Rátesszük a gombát, cukkinit, kukoricát, kevergetve együtt pároljuk. Hozzáadjuk a felaprított aszalt paradicsomot, pesztót, ízesítjük sóval -ha kell-, és készre főzzük a tölteléket. A tűzről levéve langyosra hűtjük, majd belekeverjük a reszelt sajtot. 
  4. A megkelt tésztát lisztezett felületen 12 egyforma részre osztjuk. A cipókat bátran átgyúrjuk, majd ~16 cm átmérőjű körré nyújtjuk. A tésztakörök egyik felére tölteléket halmozunk, a másik felét ráhajtjuk, majd a széleket összedolgozzuk, lekenjük kevés olívaolajjal. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, a tetejükön kis bemetszést ejtünk, majd megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben ~15 perc alatt készre sütjük.











A receptet megtaláljátok a Kifőztük augusztusi számában is. :)

2 megjegyzés:

  1. Hát bizony engem még az sem zavar, hogy gomba is van benne, mert annyira, de annyira guszták ezek a miniségek! :D Kaphatok belőle?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Köszi! Ez csak természetes, máris indítom a küldeményt!

      Törlés