Oldalak

2015. július 28.

Zöldséges rizssaláta









Nyári melegben nincs is jobb, mint egy jó kis saláta. :) Ezt a variációt bátran tálalhatjuk akár főételként is. Persze nem rossz, ha akad mellé némi grillezett hús, hal, vagy ilyesmi. ;) A zöldségeket kedvünk szerint variálhatjuk. Kerülhet bele akár koktélparadicsom, vagy némi jégsaláta is, de ezeket érdemes közvetlenül tálalás előtt a salátához keverni, hogy ne veszítsenek frissességükből.











Hozzávalók 6 személyre:
25 dkg rizskeverék
1 kis kígyóuborka
1 piros húsú kaliforniai paprika
1 nagy fej lilahagyma
6 evőkanál főtt kukorica

Az öntethez:
2 evőkanál citromlé
6 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma

bors


  1. A rizst enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, majd kihűtjük. 
  2. A fokhagymát lereszeljük és az öntet hozzávalóival elkeverjük. 
  3. Az uborkát, lilahagymát és paprikát megtisztítjuk majd apró kockákra vágjuk. 
  4. A zöldségeket tálba tesszük, hozzáadjuk a rizst, majd meglocsoljuk az öntettel és alaposan átforgatjuk. Tálalásig hűtőbe tesszük.











A receptet megtaláljátok a Kifőztük júliusi számában is. :)

4 megjegyzés:

  1. A Kutyafül örömmel lakmározna ebből a szép, színes salátából. És igen, grillezett husival igazán remek lenne. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) De jó! No, akkor máris indítom, vacsorára még épp odaér! ;)

      Törlés
  2. Válaszok
    1. :) Nagyon szívesen! Örülök, hogy megtetszett!

      Törlés