Még javában tart a nyár és ezzel együtt a grillszezon. :) Nagyon szeretünk szabad tűzön sütögetni. Az egyik legjobb dolog benne, hogy milliónyi féle pácot/öntetet készíthetünk a húsokhoz, salátákhoz. Újabb és újabb ízeket kombinálva. Így biztos, hogy sosem sikerül kétszer ugyanúgy az étel, de ebben pont ez a jó. :D Ezeket az önteteket is bátran továbbgondolhatjuk. Tehetünk hozzá rozmaringot, oregánót, bazsalikomot, amit csak szeretnénk. Kóstolásra és kísérletezésre fel! :D
Citromos-olívaolajos salátaöntet
(alap)
Hozzávalók:
2 ek. citromlé
6 ek. olívaolaj
2 gerezd fokhagyma reszelve
só
bors
Csilis-mézes salátaöntet:
Hozzávalók:
1 adag citromos-olívaolajos alap
2 ek. méz
1 kis csilipaprika finomra vágva
Mézes-mustáros salátaöntet:
Hozzávalók:
1 adag citromos-olívaolajos alap
2 ek. méz
2 ek. magos mustár
Kapros-mustáros salátaöntet:
Hozzávalók:
1 adag citromos-olívaolajos alap
2 ek. méz
1 ek. magos mustár
1 ek. mustár
1 kis csokor kapor finomra vágva
Az öntetek elkészítésénél a hozzávalókat jól zárható kis befőttesüvegbe tesszük és alaposan összerázzuk. Tetszés szerinti salátákat ízesíthetünk velük, de akár grillezett húsokhoz pácként, vagy mártásként is fogyaszthatók.
A receptet a Kifőztük júliusi számában is megtaláljátok. :)
Én mindegyiket szeretném! :) Már készítem is a husit, hozhatod a pácokat. ;)
VálaszTörlés:) De jó kis ebéd lesz! :D Már indulok is!
Törlés