Néha előfordul, hogy megmarad néhány palacsinta. Elég ritkán, de azért van ilyen. :) Olykor húsos palacsinta készül belőle, vagy apránként szépen elkopik, de most más sorsot szántam nekik. :D Rántott palacsintát még sosem készítettem -pedig nagyon régóta tervezem már-, így gondoltam ez most jó alkalom lesz a kísérletezésre. Egy nyárias, kicsit mediterrán étel kerekedett belőle, ami mindkettőnknek nagyon ízlett. Azt hiszem, máskor kénytelen leszek több palacsintát sütni, hogy biztosan maradjon ehhez az ételhez. ;)
Hozzávalók 4 személyre:
8 db palacsinta
2 ek. olívaolaj
1 kis fej lilahagyma
3-4 db fűszeres olajban eltett aszalt paradicsom
1 közepes, zsenge cukkini
15 dkg füstölt sonka
15 dkg reszelt sajt
1 tk. sima liszt
füstölt pirospaprika
só
kevés víz
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
- A lilahagymát, cukkinit, aszalt paradicsomot és füstölt sonkát apró kockákra vágjuk.
- Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és lepirítjuk rajta a sonkát. Hozzáadjuk a lilahagymát és addig sütjük, míg üveges lesz. Rátesszük a cukkinit, az aszalt paradicsomot, sózzuk, átkeverjük és lefedve néhány percig pároljuk, míg a cukkini megpuhul.
- Lehintjük füstölt paprikával, majd liszttel, átpirítjuk. Hozzáadunk egy kevés vizet, összeforraljuk. Levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
- A langyos raguhoz hozzákeverjük a reszelt sajtot.
- A palacsinták közepén elosztjuk a tölteléket. Gondolatban harmadoljuk a tésztát és jobbról, balról behajtjuk az üres részeket, majd feltekerve "párnát" formálunk belőle. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő olajban aranybarnára sütjük.
- Fokhagymás-kapros tejföllel és joghurtos uborkasalátával tálaljuk.
Imádom én is! A fokhagymás-kapros tejföl öntet ötletét elcsenem - köszönöm :)
VálaszTörlés:D Egészségedre, kedves Druszám! :D
TörlésGyönyörűséges étel! :) Pláne ilyen szép tányéron. :) Én nagy rántott palacsinta rajongó vagyok, de ilyen raguval még sosem kóstoltam, viszont tuti szeretném. El is vittem egy adagot innen. :D
VálaszTörlésKöszi! ♥ Igen, igen, tudom! :D Reméltem, hogy ez a variáció is tetszeni fog! Nekem ez volt az első, de azt hiszem én is rajongó lettem. ;) Küldöm a pót-adagot! :D
TörlésDe jó, de jó, akkor várhatom a különféle rántott palkó variációkat! :) Köszi a plusz adagot, amúgy is kérni akartam, mert nagyon ízlik. :)
Törlés:D Egészségedre!
Törlés:) Igen, azt hiszem. Már van néhány ötlet. ;)