Oldalak

2015. június 24.

Kókuszos zabgolyók









Az egyik legegyszerűbb desszertféle. Szeretem, bár nem mondhatom, hogy sűrűn készítek. Bár most hűvösebbre fordult az idő, azért mégiscsak nyár van, így hát jól jönnek az olyan sütemények, melyekhez nem kell begyújtani a sütőt. :) Az a legjobb az ilyen édességben, hogy milliónyi variációja létezik. Ez most épp egy kókuszos, amiből bátran falatozhatunk, mert igazán egészséges. :D 










Hozzávalók:
30 dkg apró szemű zabpehely
10 dkg kókuszreszelék
2 dl kókusztej (egy rész kókusztejszín és két rész víz keverékéből)
3 evőkanál kókuszcukor
3 evőkanál méz
4 evőkanál olvasztott kókuszzsír
1 kis alma finomra reszelve
kókuszreszelék a forgatáshoz

A hozzávalókat tálba tesszük, majd alaposan összedolgozzuk. Hűvös helyen pihentetjük néhány órát, míg a zabpehely megszívja magát nedvességgel. A masszából tetszőleges méretű golyókat formázunk, kókuszreszelékbe forgatva tálaljuk.












A receptet megtaláljátok a Kifőztük júniusi számában is. :) 
 
A kókusz-termékeket keressétek a Kókuszvilágnál.

4 megjegyzés:

  1. Majd kicsattannak, olyan egészségesek. :D Ha küldesz belőlük egy párat, én se leszek beteg soha, az tuti. Szólj, hogy mikor nyissam az ablakot! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye, hogy ugye? :D No akkor küldök is egy tálkával! Nyithatod! :D

      Törlés
  2. Fincsi lehet és még egészséges is! Viszem a receptet, mert szeretem a zabpelyhes ételeket :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Örülök, hogy tetszik! Remélem neked is ízleni fog! :)

      Törlés