Avagy epres brownie újragondolva. :D A 23. blogkóstoló sorsolásán Judit -a Szénhidrát nélkül blog írója- a teller-cake blogot "választotta" kóstolásom célpontjául. Örültem, mert Zsuzsánál rengeteg finom és csodaszép édesség várja az olvasót. Már jó néhány napja kinéztem magamnak a csokoládés-epres brownie-t, mert imádom a csokoládés süteményeket, az eperről már nem is beszélve. :D Igen ám, de addig halogattam a süti elkészítését, míg az összes eper vagy dzsemként, vagy -a fagyasztóban- sorbetként végezte. ...még ilyet! :D Márpedig a sütiről nem mondok le! Így esett, hogy friss eper helyett sorbet került a süti mellé. Biztos vagyok benne, hogy ha a tésztájába is került volna a gyümölcsből, még ennél is finomabb lenne. Márpedig az nem kis teljesítmény, mert így is oltári! :D Szóval, ha valaki nem oly feledékeny, mint én, feltétlenül menekítsen meg annyi epret, ami a tésztába kell. ;)
Hozzávalók egy 20x30 cm-es sütőtálhoz:
20 dkg étcsokoládé
20 dkg vaj
25 dkg barna nádcukor
10 dkg sima liszt
1 ek. holland kakaópor
3 tojás
1 csipet só
eper sorbet a tálaláshoz
- A csokoládét és vajat vízgőz felett felolvasztjuk. Addig kevergetjük, míg szép sima, fényes krémet kapunk. Levesszük a gőzről langyosra hűtjük. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- A tojásokat habosra keverjük a nádcukorral, kakaóporral és csipet sóval. Elvegyítjük a csokoládés krémmel. Hozzáadjuk a lisztet és azzal is összedolgozzuk.
- A sütőtálat kibéleljük sütőpapírral, majd elegyengetjük benne a tésztát és előmelegített sütőben ~20 perc alatt készre sütjük.
- A formából kivéve -papírostól-, rácsra téve kihűtjük. "Kockákra" szeljük és tálaláskor eper sorbetet kínálunk mellé.
A tésztán is változtattam picit, de ez nálam már megszokott. :D
Hidd el, hogy így is jó az a tészta! :D Ott van mellé a sorbet, tökéletes párost alkotnak. ;) A dizájn pedig nagyon csajos. :D Máris futok hozzátok.
VálaszTörlés:) Örülök, hogy így gondolod, mert tényleg nagyon jók együtt. ;) Máris terítek, és indulhat a csajos délután. :D
TörlésJuj,de jól néz ki! Biztosan finom is! :)
VálaszTörlésKöszi! :) Tényleg az! Mindjárt küldök kóstolót! ;)
TörlésGyönyörű képeket készítettél a süteményről jól áll neki az eper így is, úgy is, kívül-belül. :-) Köszönöm!
VálaszTörlésDe kedves vagy! Örülök, hogy tetszik! :) Én köszönöm a klassz receptet! :)
Törlés