Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg friss eper (tisztítva)
5 dl habtejszín
1 kk. őrölt Bourbon vanília
3+3 ek. porcukor
16-20 db házi babapiskóta
- Az epret felkockázzuk, a felét három evőkanál porcukorral elkeverjük és villával kicsit áttörjük. Állni hagyjuk.
- A tejszínt kemény habbá verjük a porcukor másik felével és a vaníliával.
- A poharak aljába rendezzük a kisebb darabokra tört babapiskótát. Rákanalazzuk az áttört epret, majd a tejszínhab felét.
- Erre rétegezzük a megmaradt eperkockákat és a tetejét a tejszínhab másik felével díszítjük. Egy órára hűtőbe tesszük, hogy a piskóta megszívja magát az epres "sziruppal".
Tipp: A házi babapiskóta helyett természetesen a bolti is tökéletes. :D Ez esetben elég 12 db a hagyományos, hosszúkás formából.
Jók is ezek az egyszerű desszertek, hiszen azon túl, hogy gyorsan elkészíthetőek, nagyon finomak is, ahogyan írod is. Én mindenképp vevő vagyok rá, mert mind az epret, mint a vaníliás tejszínhabot nagyon szeretem. :v
VálaszTörlés:D ...hát igen... ez aztán tényleg egyszerű... ;) Örülök, hogy te is szereted, bár ezt sejtettem is, úgyhogy rögtön dupla adagot csomagoltam! ;)
Törlés