Szeretjük az ilyen sós krémeket. Leginkább azért, mert a variálhatóságuk végtelen. :) Az ember mindig azt tesz bele, amihez épp kedve van, vagy amit talál. A legjobb, ha a kettő együtt jár. ;) Most épp ez a variáció a favorit. Tehetjük pirítósra, sós kekszre, vagy akár készíthetünk belőle vendégváró falatkákat. Kicsit több tejföllel, vagy joghurttal mártogatósnak is klassz. :)
Hozzávalók 4 személyre:
A fetakrémhez:
20 dkg feta sajt
3 evőkanál tejföl
3 evőkanál natúr joghurt
3 dkg kéksajt
3 dkg olajban eltett aszalt paradicsom
10 szem fekete olívabogyó
1 teáskanál olaj (az aszalt paradicsomról)
1 teáskanál citromlé
bazsalikom
oregánó
A tálaláshoz:
3-4 db kifli
koktélparadicsom
uborka
fekete olívabogyó
- A fetát és kéksajtot villával összetörjük. Hozzáadjuk a tejfölt, joghurtot, citromlevet és olajat, majd alaposan kikeverjük a krémet.
- Az olívabogyót és aszalt paradicsomot apró kockákra vágjuk és a fűszerekkel együtt a krémhez adjuk. Átkeverjük, majd néhány órát a hűtőben pihentetjük.
- A kifliket felkarikázzuk, ráhalmozzuk fűszeres krémet, majd felkarikázott koktélparadicsommal, olívabogyóval és cikkekre vágott uborkával díszítjük.
Én is szeretem az ilyen kencéket. Fetasajtot még sosem kérmesítettem, pedig milyen jó ötlet. Kérek szépen egy kis kóstolót! :v
VálaszTörlés:D Katonák felsorakoztatva, kilövésre készen! Nyithatod az ablakot! ;)
TörlésNagyszerű! Köszi! :) És aki nem lép egyyszerre, nem kap falatkát estére. :D Én kérem egyszerre léptem, ezért már délben kérem a katonákat. :D
TörlésLáttam ám, hogy milyen szépen meneteltél! :D Remélem a katonák is időben bemasíroztak hozzád a konyhaablakon át! ;)
TörlésÓ, de klassz ez a krém az új fotókon! :) Megkívántam. Kaphatok?
VálaszTörlés:D Köszi! Ez csak természetes, már indítom is a küldeményt! :)
Törlés