Elérkezett a december és ezzel együtt a karácsonyi készülődés időszaka. Sütifőpróbák, ajándékkészítés és ajándékvadászat időszaka. Mostanra úgy néz ki, hogy az időjárás is úgy döntött, téliesre fordul. Ilyenkor igencsak jól jönnek az olyan melengető, mégis gyors vacsorák, mint ez. :) Míg a tészta megfő, a hús is elkészül. Szeretem az ilyen egyszerű, könnyű ételeket. ...még egy kis nyarat is sikerült vele becsempészni a konyhába. ;)
Hozzávalók 2 személyre:
1 egész csirkemell filé
20 dkg kagylótészta
2 gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj
3 ek. házi édes chilidzsem vagy 4-5 ek. édes chiliszósz
2 ek. sűrített paradicsom
só
bors
A tálaláshoz:
chilidzsem
ízlés szerint friss csíra
- A csirkemellet ketté vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, megfuttatjuk rajta a félbe vágott fokhagymát. Ha kezd illatozni, kivesszük, majd a fokhagymás olajban -kezdetben fedő alatt- aranybarnára sütjük a csirkemellet.
- Ha kész, kivesszük, melegen tartjuk. Míg a hús sül, kifőzzük a tésztát és leszűrjük.
- A hús visszamaradt szaftjához tesszük a chilidzsemet, sűrített paradicsomot, szükség szerint 1-2 evőkanálnyi vizet és felforraljuk. Rátesszük a tésztát, alaposan átforgatjuk a szószban, majd tányérokra halmozzuk.
- A tészta tetejére fektetjük a fokhagymás húst. Kevés chilidzsemet kanalazunk rá és megszórjuk hagymakarikákkal.
A receptet megtaláljátok a Kifőztük decemberi számában is. :)
Szuper! Mindenképp vevő vagyok rá, imádom a csípőset, a fokhagymásat, egyszóval cakumpakk tökéletes számomra. :)
VálaszTörlés:D Klassz! Akkor már pakolom is! :) Teszek mellé még egy kis chilidzsemet pluszban. ;)
TörlésKülönlegeset és nagyon guszta étket alkottál! Biztosan finom lehet! :)
VálaszTörlésNahát! :) Örülök, hogy így gondolod! Köszönöm! :)
Törlés