Oldalak

2014. december 28.

Diós csók









A karácsonyi süteménysütés közben elég sok tojásfehérjét sikerült felhalmozni. Most is épp a kalácssütésből kifolyólag maradt meg néhány. Már készült belőlük piskóta és került néhány rántottába is. Igen ám, de elfogyott a bejgli... Diós sütemény nélkül pedig nem maradhatunk, ezért most ezek az egyszerű diós csókok készültek.






Hozzávalók 30 db-hoz:
3 tojásfehérje
15 dkg porcukor
15 dkg finomra darált dió
3 ek. sima liszt
1 csipet só


  1. A tojásfehérjét csipet sóval elkezdjük habbá verni, majd fokozatosan, apránként hozzáadjuk a porcukrot. Addig verjük, míg szép fényes habot kapunk. 
  2. Óvatosan beleforgatjuk a diót és a lisztet, majd habzsákba töltjük és kis halmokat formálunk vele sütőpapírral bélelt tepsire. 
  3. A sütőt közben előmelegítjük 150 °C-ra, majd betesszük a süteményt. A hőfokot ~10 perc után 100 °C-ra mérsékeljük és további ~30 percig sütjük a csókokat. Nyitott sütőajtónál, a sütőben hagyjuk kihűlni.








A receptet megtaláljátok a Kifőztük decemberi számában is. :)

13 megjegyzés:

  1. Nagyon finomak lehetnek ezek a csókok. :) Még sosem készítettem, a tojifehérje valahogy mindig másra megy el, de jó ötletet adtál. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Igen, te mindig olyan ügyesen felhasználod. :) Örülök ha tetszik!

      Törlés
    2. Viccelsz?! Mindig fehér piskóta készül belőle. :D Illetve egyszer az a dióhabos csokis süti.

      Törlés
  2. Most épp nincs tojásfehérjém, de jól elraktározom a receptet a legközelebbi fehérje-túltengés esetére! :) Nagyon guszták! :)

    VálaszTörlés
  3. Szuper ez a recept! Mióta rátaláltam, már próbáltam pörkölt dióval, sima török mogyoróval és pörkölt török mogyoróval is. A következő valószínűleg a mandula lesz. Eddig a pörkölt mogyorós a tuti befutó (még jó, hogy van saját mogyorónk!) Szóval nagyon tuti recept! Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! De jó, nagyon örülök, hogy megtetszett a recept! A saját mogyoró klassz dolog. :) Köszönöm szépen, hogy megírtad!

      Törlés
  4. Kihagytam a lisztet, barna cukorral készítettem és nagyon finom lett! Köszönöm, Ágnes

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De örülök! Én köszönöm, hogy megírtad! :)

      Törlés
  5. Nagyon fincsi lett. Köszönöm szépen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! De örülök neki! Köszönöm szépen, hogy megírtad! :)

      Törlés
  6. Most kêszítem elsõnek,de ên kicsit megbolondítottam vanilliâs cukorral meg reszelt citrom hèjával 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Dóra! Örülök, hogy megtetszett a recept. Remélem, hogy ízlett a süti. A vaníliás cukor és a citrom héja klassz ötlet, biztosan finom lett.
      Békés, boldog új évet kívánok!

      Törlés