Második alkalommal veszek részt ebben a játékban és igen megtetszett. :) Miközben böngészek a nekem sorsolt blog receptjei között, rengeteg klassz ételt találok. A résztvevőket nézegetve pedig számomra új és érdekes bloggal találkozom. Egyszóval klassz! A mostani forduló házigazdája a Serpenyő Virtuóz blog. Az előző fordulóban épp tőlük kóstoltam. :) A szerencse ezúttal Jucihoz navigált. Jucinál rengeteg csodás süteményt, tortát, édességet lehet találni. Órákig csak böngésztem, egyszerűen nem tudtam eldönteni, hogy mit válasszak a sok finomság közül. Furcsa módon végül ezt a tejszínes mézes-mustáros-gyömbéres csirkét készítettem el; egy kicsit átalakítva. Nagyon szeretjük a mézes-mustáros csirkét, épp itt volt az ideje, hogy ebben a formában is felkerüljön a blogra. :)
Hozzávalók 2 személyre:
A csirkéhez:
1 egész csirkemellfilé
4 ek. mustár
4 ek. méz
2 gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj
őrölt gyömbér
1 ek. sima liszt
2 dl. habtejszín
kevés víz
só
bors
A rizshez:
1 bögre rizs
2 bögre víz
1 marék mazsola
1 kk. kurkuma
só
A salátához:
2 szál zsenge póréhagyma
1 zöld húsú paprika
fél fej kínai kel
citromlé
olívaolaj
kevés gránátalmamag a díszítéshez
- A húst előző este felkockázzuk, majd jól záródó dobozba tesszük a mézzel, mustárral és a karikára vágott fokhagymával együtt. Az egészet jól átkeverjük, majd lezárva egy éjszakán át hűtőben pácoljuk a húst.
- A salátához a zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, tálba halmozzuk, megcsorgatjuk némi citromlével és olívaolajjal. A tetejére gránátalmamagot szórunk.
- A rizst és mazsolát átmossuk, majd sóval és kurkumával ízesített vízben puhára főzzük. Ha kész, leszűrjük, melegen tartjuk.
- Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd rátesszük a húst a mézes-mustáros páccal együtt, ízesítjük gyömbérrel és -kezdetben fedő alatt- készre sütjük. Akkor jó, ha a szaft jól besűrűsödik, a méz elkezd karamellizálódni és a hús aranybarna színt kap. Ekkor lehintjük liszttel, kicsit átpirítjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, némi vizet, ha szükséges és átforraljuk. Ha elkészült, a kurkumás rizs tetejére halmozzuk; friss salátát kínálunk mellé.
Ahhhh, ezt ki kell próbálnom! Folyik a nyálam! :D
VálaszTörlés:D Köszi! Cserélünk? Épp a sült kacsádon legeltettem a szemem! :)
Törlés:D :D Akkor ez kölcsönös! :)
Törlés;)
TörlésHm, ezt én is szeretném, mert a mézes-mustáros eleve kedvenc. :)
VálaszTörlésAz jó, mert itt várt az adagod! :D Már küldöm is, ebédre pont odaér! ;)
TörlésJuj, bocsánat, kissé elkéstem, de vacsira is elfogadom. Köszönöm! :)
Törlés:D Egészségedre!
Törlés