Az alma-krumpli kombinációban az a klassz, hogy nagyon jól variálható más finomságokkal. Ilyen például a joghurt. Már jó ideje eszegeti Csemete az almás "krumplifőzeléket", többször készült már joghurttal is, de még csak most jutottunk odáig, hogy meg is örökítsem. :D A késedelemnek egy nagy előnye van: az étel tutira le van tesztelve. ;)
Elkészítés:
- Két rész burgonyát és egy rész almát megtisztítunk és felkockázunk.
- A burgonyát annyi vízben, ami bőven ellepi, egy gondolatnyi sóval felteszünk főni. Mikor puha, hozzáadjuk az almát is, majd néhány percnyi főzés után -mikor az alma is átpuhul- az egészet összeturmixoljuk. Előzőleg leöntünk róla némi főzőlevet, majd pépesítés közben visszaadagoljuk, így érve el a kívánt állagot.
- A főzelékből egy adagnyit tálkába szedünk, hozzáadunk két teáskanálnyi natúr joghurtot -némi sinlac port ha szükséges- és alaposan elkeverjük.
- Tálalás előtt egy kávéskanálnyi olívaolajat keverünk a langyos ételhez.
Alma + krumpli = ♥ És ezek szerint ezt már a Csemete is tudja. :) És a joghurtot is megeszi?! Nem semmi!
VálaszTörlésBizony ám! :D Nemsokára már három adagra nevezhetünk az almás-majonézes krumplisalátádból! :D
TörlésÉn is épp erre gondoltam. ;)
Törlés:D
Törlés