Oldalak

2014. november 26.

Almás-burgonyás bébiétel joghurttal







Az alma-krumpli kombinációban az a klassz, hogy nagyon jól variálható más finomságokkal. Ilyen például a joghurt. Már jó ideje eszegeti Csemete az almás "krumplifőzeléket", többször készült már joghurttal is, de még csak most jutottunk odáig, hogy meg is örökítsem. :D A késedelemnek egy nagy előnye van: az étel tutira le van tesztelve. ;)






Elkészítés:
  1. Két rész burgonyát és egy rész almát megtisztítunk és felkockázunk. 
  2. A burgonyát annyi vízben, ami bőven ellepi, egy gondolatnyi sóval felteszünk főni. Mikor puha, hozzáadjuk az almát is, majd néhány percnyi főzés után -mikor az alma is átpuhul- az egészet összeturmixoljuk. Előzőleg leöntünk róla némi főzőlevet, majd pépesítés közben visszaadagoljuk, így érve el a kívánt állagot.
  3. A főzelékből egy adagnyit tálkába szedünk, hozzáadunk két teáskanálnyi natúr joghurtot -némi sinlac port ha szükséges- és alaposan elkeverjük.
  4. Tálalás előtt egy kávéskanálnyi olívaolajat keverünk a langyos ételhez.





4 megjegyzés:

  1. Alma + krumpli = ♥ És ezek szerint ezt már a Csemete is tudja. :) És a joghurtot is megeszi?! Nem semmi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony ám! :D Nemsokára már három adagra nevezhetünk az almás-majonézes krumplisalátádból! :D

      Törlés
    2. Én is épp erre gondoltam. ;)

      Törlés