Gyerekkoromban Anyu és Apu sokszor csinált tojásos nokedlit. Azóta is az egyik legkedvesebb nyári ételem. :) Persze nem törvényszerű, hogy csak nyáron lehet enni... valahogy nálunk mégis mindig ebben az évszakban kerül asztalra. Most az első saját saláta salátával. :D Végre! Amióta kikelt a saláta a kertben, erre vártam. Mert az első étel nem is lehetett más vele, csak tojásos nokedli.
Hozzávalók 2 személyre:
A nokedlihez:
3 + 3 db tojás
sima liszt
só
bors
olívaolaj
A salátához:
1 szép nagy fejes saláta
cukor
ecet
só
víz
- A salátát leveleire szedjük, alaposan lemossuk. Cukorral, ecettel, sóval ízesített salátalevet készítünk, majd beletépkedjük a leveleket. Átforgatjuk, pihentetjük, míg elkészül a nokedli.
- Három tojásból kevés sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz, kikeverjük a galuska tésztát. Forrásban lévő enyhén sós vízbe szaggatjuk, ha kifőtt, leszűrjük.
- Egy nagy serpenyőben olívaolajat hevítünk, rátesszük a lecsepegtetett galuskát, átforgatjuk.
- A megmaradt tojásokat tálba ütjük, felverjük, sóval, borssal ízesítjük és a galuskára öntjük. Kevergetve készre sütjük az ételt. Frissen, nagy adag salátával tálaljuk.
Gyönyörűség! A saláta saláta meg vicces. :D Utóbbitól is összefut a nyál a számban, annyira harsogóan roppanós, pedig tudod..., az előbbiről nem is beszélve. De hát nokedli a szentem, nem is lehetne másképp. :D
VálaszTörlés:D Köszi! Klassz, hogy Te is nokedlipárti vagy! :) Bizony, jó is az! ...meg egyszerű is, de pont ez benne a jó. :D
TörlésJajj, ne is mondd, nagyon nokedlis vagyok. :D Te pedig bonyolultban és egyszerűben is otthon vagy. ;)
Törlés