Mostanában elég gyakran van itthon császárhús. Van, hogy nem is tudom mi készül majd belőle. Ilyenkor bekerül a mélyhűtőbe, aztán ha jön az ihlet, előkerül. :) Eredetileg ezt a szép darab húst abálni akartam, de mire kiolvadt a terv is megváltozott. Inkább ebéd készült belőle.
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg csontos császárhús
2 dl Karamalz (alkoholmentes barna sör)
3 ek. méz
1 fej fokhagyma
só
- A húst megtisztítjuk, átmossuk, leszárítjuk. A bőrét bevágjuk, majd az egészet körben, alaposan besózzuk.
- A húst egy fedeles jénaiba tesszük, majd aláöntjük a sört, hozzáadjuk a mézet és a félbe vágott fokhagymafejet. Lefedjük a jénai tetejével, majd betesszük a sütőbe. A sütőt 180 °C-ra állítjuk és 2-2,5 óra alatt készre sütjük a császárhúst. Sütés vége felé levesszük a fedőt és időnként meglocsoljuk a húst a mézes-sörös szafttal.
- Ha a hús kisült, kicsit pihentetjük, közben a szaftot egy kis lábasba öntjük és közepes lángon kevergetve besűrítjük. Ezzel locsoljuk meg tálaláskor a hússzeleteket.
Sült burgonyát, burgonyapürét, párolt zöldséget, vagy egy jó adag friss vegyes salátát kínálunk mellé. ...és persze jó néhány szelet frissen sült kenyeret. :D
A receptet megtaláljátok a Kifőztük májusi számában is! :)
Ez aztán a finom eledel! Nagyon klassz lehet mézesen + barna sörrel + sült fokhagymával. Szívet melengető. :)
VálaszTörlésHát bizony gyorsan elkopott... ;) Azt hiszem többször készül majd; szegény abált szalonna rovására... :D
TörlésEz nagyon, sőt, nagyon-nagyon guszta. Csodálatosak a képek, szinte a számban érzem az ízét... szinte.
VálaszTörlésKedves Zsolt! Köszönöm szépen! :) Örülök, hogy tetszik!
Törlés