Hiába no... továbbra is birizgálja a fantáziámat a sárgarépa, mint sütialkatrész. Ezért továbbra is bőszen kutattam a neten, hogy miféle tésztába lehetne még belecsempészni. A hosszas kutakodás eredménye kb. ezernyi recept lett, amikből végül ez a süti kerekedett -akarom mondani sült- ki. A látszat kérem csal! :D Mert bár ez a süti tisztára úgy néz ki, mintha ropogós keksz lenne, mégsem az. ;) A tésztája puha, omlós. Egy bögre tej mellé majszolva akár reggeliként is megállja a helyét. :)
Hozzávalók ~50 db sütihez:
25 dkg sima liszt
20 dkg lágy zabpehely
15 dkg cukor
20 dkg margarin
20 dkg finomra reszelt sárgarépa
1 csomag sütőpor
1 tk. őrölt gyömbér
1 tk. őrölt fahéj
fél kk. őrölt szerecsendió
csipet só
2 tojás
- A tészta száraz hozzávalóit tálba tesszük, majd elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a reszelt répát, a tojásokat és összeállítjuk a tésztát, amit ~1-2 órára beteszünk a hűtőbe pihenni.
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- A tésztából nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk, amiket kissé ellapogatunk és egymástól ~1,5 cm-re sorakoztatunk a sütőpapírral bélelt tepsire.
- A sütiket ~10-12 perc alatt készre sütjük.
Nagyon szívesen megkóstolnám, akár ropog, akár nem, mert guszta és biztos finom. Jól kifundáltad! :)
VálaszTörlés:) Köszi! Örülök, hogy tetszik! Már be is csomagoltam a kis batyuba és küldöm vacsorára! :)
TörlésA sárgarépa nagyon finom a sütibe. Gondolom nem tartottak sokáig ezek a csodás kekszek. Ebből nem tudsz egyszerre 30-40 db-ot megenni, vagy igen? :D
VálaszTörlés:D ...hát már tényleg csak pár darab van, de igaz, ami igaz, nem egyszerre kopott el a többi. ;)
Törlés