Fokhagyma bárhogy, bárhol, bármikor, minden mennyiségben. :D Ez esetben éppen sütve, amiből fantasztikus, hogy mennyit meg bírunk enni. Eddig csak hébe-hóba készítettem így a fokhagymát, mert többnyire húsok kísérőjeként kerül a tepsibe. A minap viszont újra láttam a tv-ben Lorraine Pascale műsorát, amiben az egyik étel történetesen sült fokhagyma volt camembert sajttal. Így hát újra elkészítettem. Sajna sajt most épp nem volt itthon, de bátran állítom, hogy anélkül is igen jó kis csemege. :) Mi most hagymás kenyérből készült pirítóssal ettük. A hagymához is hagymát eszünk! :D
Hozzávalók személyenként:
1 nagy fej fokhagyma
2 ágacska friss rozmaring
2 ágacska friss borsikafű
só
frissen őrölt bors
olívaolaj
1 ek. méz
- A fokhagymát éles késsel -óvatosan- félbe vágjuk.
- Egy tálkába olívaolajat csorgatunk, gondolatnyi sót és borsot hintünk bele, majd vágott felével lefelé a beletesszük a fokhagymát. Mellérakjuk a rozmaring és borsikafű ágakat, majd megcsorgatjuk mézzel.
- 175 °C-ra előmelegített sütőben ~20-25 perc alatt krémesre sütjük. Pirítóssal tálaljuk.
A sütési idő függ a fokhagyma méretétől, ezért jobb, ha ellenőrizzük. A fejet kézzel óvatosan megnyomjuk és ha puhának érezzük a gerezdeket, kész. :)
Nagyon tetszik és csodásan néz ki! Én is odaülnék közétek, hogy együtt eszegessük. :)
VálaszTörlésGyere, gyere! Most készül a következő adag és a kenyér is pirul már! :D
TörlésÖszefutott a nyál a számban :-) Nagyon szeretem! És a képek is csodaszépek!
VálaszTörlésNelli, köszönöm! :) Örülök, hogy tetszik!
TörlésÉn is láttam, azóta is vár a halom fokhagyma a sorára, már csak neki kéne állni. :) Csodás fotók, nagyon guszta lett! :)
VálaszTörlés:) De jó! Köszi, örülök, hogy tetszenek a fotók! Kész csoda, hogy egyáltalán sikerült lefotózni, mert oltári, milyen gyorsan elkopik. :D
TörlésNagyon-nagyon guszta, annyira kívánatos! :) Szeretjük a fokhagymát, ebben a formában is igazán finom lehet! :)
VálaszTörlésKöszönöm Hankka! :) Bizony, finom! Nem lehet abbahagyni. :) ...illetve lehet, ha elfogy. :D
TörlésEgyszer régen láttam ugyanezt a műsort, azóta keresem ezt a receptet, köszönöm
VálaszTörlésDe jó! Örülök. :) Én köszönöm, hogy megírtad.
TörlésÜdv! A sajtot
VálaszTörlésmikor kell rátenni?
Kedves Hajnalka! Elnézést a késői válaszért. A sajtot nem kell rátenni. Az eredeti recept szerint, mikor sül a fokhagyma, később mellé kerül a sütőbe a camembert sajt, aminek a tetejét előzőleg be kell vágni kereszt alakban. Beteszem ide a receptet linkjét, remélem segíteni fog. :)
Törléshttps://www.bbc.co.uk/food/recipes/camembert_and_roasted_81995