Melange - avagy az én mézes-tejeskávém :)
Szeretem ezt a fajta tejeskávét. :) Igen... simán "letejeskávéztam" szegényt, pedig a becsületes neve Melange. Barátnőmmel szoktunk ilyen finomságot inni az egyik kedves kis kávézóban, ha összeülünk beszélgetni a városban. Most végre rászántam magam és újra elkészítettem itthon. Ahány
(kávé)ház, annyi melange. Mivel nekünk csak egy kis "bizgentyűnk" van
tejhabosításhoz -semmi komoly kávégép, vagy ilyesmi- így jó pár percig eltartott, mire felhabosítottam a tejet, de megérte! Végre sikerült... igaz, sokadik próbálkozásra. :D A rétegek szépen egymás tetején csücsülnek, ahogy kell. S bár nem a kinézet a lényeg, és ha már eleget legeltettük a szemünket rajta, jól összekeverjük és már indulhat is a beszélgetés. ;)
Hozzávalók 2 személyre:
~1,5 dl frissen főzött feketekávé
2,5 dl tej
4 tk. méz
csipet fahéj vagy holland kakaópor
- Magas falú poharak aljába kanalazzuk a mézet. A tejet felforraljuk, majd kicsit hűlni hagyjuk. A meleg tejet alaposan felhabosítjuk, majd elosztjuk a két pohárban. Kevés habot félreteszünk. 1 perc várakozás után a tej "krémes" és "habos" része szépen kettéválik.
- A kávét óvatosan átcsorgatjuk a tejhabon, így az a két tejréteg között marad.
- A maradék habot a kávé tetejére kanalazzuk, majd gondolatnyi fahéjjal, vagy kakaóporral díszítjük.
Azóta sokszor készítettem már, de csak most -2018 februárjában- jutottam odáig, hogy újra le is fotózzam. :)
Ez fantasztikusan szép! Nem is jutok szóhoz. Kész vagyok.... :D
VálaszTörlés:D Köszi-köszi! Akkor küldök is egy pohárkával! Először igyunk, majd aztán beszélgetünk. ;) ♥
TörlésKocc! ♥ (Visszasettenkedtem ámuldozni...)
Törlés:D Kocc! Kedves egészségedre! ;)
TörlésÁmulatba ejtően jól néz ki! Már nem is indulhat rosszul az ember napja egy ilyen kávé után. Az egyik pohárkát képzeletben elemeltem. :)
VálaszTörlésNahát... Köszönöm szépen! Ugye? :) Jól jön egy kis kényeztetés. Akkor koccintsunk egy szép napra! :D
TörlésVan valami trükkje annak, hogy a kávét átcsorgatod a tejhabon?
VálaszTörlésNincs. :) Csak annyi a lényeg, hogy óvatosan, vékony sugárban kell csorgatni a kávét át a habos részen, így szépen felül az alsó tejrétegre és nem keverednek össze. :)
TörlésEz aztán eszméletlenül szép lett! Biztos finom is lehet! :)
VálaszTörlésKöszönöm! :) Hú, mi nagyon szeretjük... Remélem Neked is ízleni fog, ha kipróbálod!
TörlésKüldöd az egyiket fénypostán, nem lennék hálátlan.... :-D
VálaszTörlés:D Természetesen! Már útnak is indítottam! Nyithatod az ablakot! ;)
TörlésWoW! ♥ A régi képeket is nagyon szerettem, és bevallom, ez a melange volt az egyik kedvenc fotósorozatom tőled. Nagyon sokszor megcsodáltam, úgyhogy beégett a tudatomba. :) De ezek az új képek, ha lehet, még szebbek. :) Elkortyolnék most egy pohárkával a kuglófom mellé. :D
VálaszTörlésÓ, igazán? :) Köszönöm, ez igazán jólesik! ♥
TörlésAkkor nem is késlekedek tovább, máris indítom a frissen készült itókát! :)