Nagyon szeretem az ilyen ételeket, mert az ember csak mindent szépen bepakol a tepsibe, aztán már csak várni kell. :) Még a fagyok előtt leszüreteltem a maradék kissé viharvert bazsalikomot, így most bazsalikomos, majorannás fűszervajjal ízesítettem a csirkét. Jó kis páros lett! :)
Hozzávalók 4 személyre:
1 egész csirke (~1,5 kg-os; belsőségek nélkül)
10 dkg puha vaj + egy kevés a tepsi aljára
1 csokor friss bazsalikom
majoránna
só
bors
2-3 szál sárgarépa
2-3 fej vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
- A csirkét átmossuk, leszárítjuk, kétfelé vágjuk. A bőrét óvatosan fellazítjuk. A bazsalikomot finomra vágjuk és a majoránnával együtt a puha vajjal és egy pici sóval elkeverjük. A fűszervajat a csirke bőre alatt egyenletesen eloszlatjuk. A húst "kívülről" is fűszerezzük sóval, borssal.
- A zöldségeket megtisztítjuk a sárgarépát hasábokra, a vöröshagymát cikkekre vágjuk.
- Egy nagy tepsi alját kikenjük egy kevés vajjal, belefektetjük a csirkét, köré rendezzük a zöldségeket. Alufóliával letakarva betesszük a 180°C-ra előmelegített sütőbe és 1-1,5 óra alatt puhára sütjük/pároljuk a húst és a zöldségeket. A fóliát levesszük, a sütőt grill fokozatra állítjuk és pirosra sütjük a csirkét.
Nagyon szeretem a fűszervajat, hússal párosítva pedig kimondottan jó. Szívesen odaülnék én is az asztalotokhoz, és együtt ehetnénk ezt a finomságot. :) Nagyon guszta!
VálaszTörlés:D Gyere, van még bőven! Szívesen látunk! ;)
TörlésMögyök.... ;) Köszönöm! :D
VálaszTörlésVárunk! Csak el ne fújjon a szél menet közben! ;)
Törlés