Hozzávalók 25 db kekszhez:
28 dkg sima liszt
22,5 dkg vaj vagy margarin
15 dkg porcukor
1 tojássárgája
1 csipet só
fél kk. őrölt fahéj
10 dkg vegyes aszalt/kandírozott gyümölcs és gyümölcshéj (ebbe a kekszbe most aszalt vörös áfonya, kandírozott ananász, gyömbér, citrom- és narancshéj került)
- A hozzávalókat tálba tesszük és alaposan összegyúrjuk, míg egynemű tésztát nem kapunk. A tésztát fóliába csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
- A hűtőből kivéve 25 egyforma részre vágjuk, majd golyókat formázunk belőlük. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk -elég távol egymástól, mert sütés közben megnőnek-, majd betesszük őket a hűtőbe ~15 percre. Közben előmelegítjük a sütőt 190°C-ra.
- A kekszeket 14-16 perc alatt kisütjük. Akkor jók, ha a szélük aranybarna és épphogy elkezdenek egy pici színt kapni.
Csinos dobozba rakva akár ajándék is lehet. :)
Hogy ezek a kis kekszek mennyire cukik! Olyan jópofán sorakoznak a színes masnijaikkal, hogy én itt csak lesek. :) Biztos nagyon finomak is, és az embernek tényleg kedve támad beleharapni, mert annyira klasszul kínálják magukat.
VálaszTörlésKöszi! :) ...hát, aki vendégségbe készül, csinosan kell hogy felöltözzön. :D Örülök, hogy tetszenek!
TörlésSzia! A golyókat nem kell szétlapogatni?
VálaszTörlésSzia! Nem, nem kell. :) Sütés közben szépen kilapulnak. Azért is kell távolabb tenni egymástól őket, hogy ne nőjenek össze. :)
TörlésSzuper, köszi, mindenképp kipróbálom! :)
VálaszTörlés;) Igazán nincs mit! Örülök, hogy tetszik a süti; remélem ízleni fog! :)
TörlésSütőpor nem kell bele?
VálaszTörlésNem, nem kell. :)
Törlés