Most hogy így belegondolok, azt hiszem ez volt az első töltött kekszem. :) Nagyon fura, mert karácsony előtt nagyüzemben gyártom a különféle apró sütiket ajándékba. Édeset, sósat, gyümölcsöset, fűszereset, de valahogy eddig a töltött kimaradt. Most pótoltam; de ezzel az alaptésztával még ezer ötletem van. :)
Hozzávalók 20 db kekszhez:
28 dkg sima liszt
22,5 dkg margarin vagy vaj
15 dkg porcukor
1 tojássárgája
1 csipet só
20 "kocka" étcsokoládé a töltéshez.
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva egy órára betesszük a hűtőbe pihenni.
- Ha letelt az idő, a tésztából hengert formázunk, majd 20 egyforma darabra vágjuk. A darabokat meggömbölygetjük, majd korong formára lapogatjuk. A közepére egy kocka csokit teszünk, összedolgozzuk a tésztaszéleket és a töltött gömböcöket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
- Betesszük őket a hűtőbe ~15-20 percre, közben előmelegítjük a sütőt 190°C-ra.
- Pihentetés után ~15-18 perc alatt kisütjük a kekszeket. Akkor jók, mikor a szélük szép aranybarna.
Hamm-hamm, bekapnék egyet-kettőt-hármat-négyet..... szóval hipp-hopp elfogyna, ha rajtam múlik. Nagyon klassz kekszet sütöttél, jó, hogy eszemdbe jutott a töltött verzió is. :) Bizony, ha van egy jó alaptésztánk, akkor azon nem nagyon szabad változtatni.
VálaszTörlés;) Akkor hát lássuk csak... egy-kettő-három-négy... sorakozó! :D Már röpülnek is!
TörlésSzia! Nagyon gusztának tűnik a keksz. Holnap szeretném megcsinálni, csak az lenne a kérdésem, hogy nem kell bele se sütőpor se szódabikarbóna? Köszönettel: Vera
VálaszTörlésSzia! Köszi! Örülök, hogy tetszik! Remélem Nektek is ízleni fog!
TörlésNem, nem kell egyik sem a tésztához. :)
Klassz, hogy megsütöd! ...kicsit izgulok. :D
Üdv: Ági