Oldalak

2013. július 29.

Fokhagymás-bazsalikomos csirkemell grillsajttal






Nyár van... :) Ez tagadhatatlan, bármilyen szeszélyes is az időjárás. ...és hát nyáron az ember gyorsan elkészíthető, könnyű ételekre vágyik. Annál is inkább, mivel most épp a kánikula van soron. Szeretjük a mediterrán ízeket, a bazsalikom pedig megint hatalmasra nőtt; itt volt az ideje az újabb szüretnek. A bazsalikom és a fokhagyma nagyon jó barátok, így most velük fűszereztem a húst.




Hozzávalók 2 személyre:
1 egész csirkemell
25 dkg grillsajt
1 nagy marék friss bazsalikomlevél
3-4 gerezd fokhagyma

bors
olívaolaj

  1. A csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk, majd hideg vízben átmossuk, leszárítjuk.
  2. A húsokba -vastagabb részüknél- zsebet vágunk. Kívül, belül sózzuk, borsozzuk.
  3. A bazsalikomot megmossuk, leszárítjuk, majd finomra vágjuk. A fokhagymát lereszeljük a bazsalikommal elkeverjük és "megtöltjük" vele a húsokat.
  4. Serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, majd -kezdetben fedő alatt párolva- pirosra sütjük a csirkemellet. Nem kell neki sok idő, vigyázzunk, hogy a hús ne száradjon ki.
  5. A grillsajtot négy egyforma hasábra vágjuk, majd egy felhevített serpenyőben, pici olívaolajon oldalanként ~1 perc alatt "megsütjük".
Köretként mi most sült krumplit és tzatzikit ettünk mellé, de grillezett zöldségekkel, vagy egy jó adag vegyes salátával is nagyon finom. :) 







4 megjegyzés:

  1. Csodás! Azonnal beleharapnék mindkettőbe! És igazad van, ebben a bolond melegben nem szabad bekapcsolni a sütőt. Én bezzeg 3-szor egymás után megtettem, nem volt még eég meleg a konyhában. majd látod az eredményét, rendkívül változatos ételeket sütöttem. :D Ezt a husit a sajttal viszont most sokkal jobban kívánom, mint egy újabb sütőbegyújtásos ételt. :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi! Húha! Hát te egy hős vagy! Én is begyújtottam ugyan tegnap a sütőt egy süti erejéig, de attól az egy sütéstől is katlan lett a konyha. :) Várom nagyon, hogy mi finomakat sütöttél! :)

    VálaszTörlés
  3. Úh, az a grillsajt.. Nagyon jól fest. Csodás étek.

    VálaszTörlés
  4. :) Köszi! A kinézeténél már csak az íze volt jobb... Főleg a jó kis fűszeres hússal. ;)

    VálaszTörlés