A minap kibontottam egy csomag aszalt szilvát, ami végül mégsem került bele a hétvégi sütibe. Napok óta itt árválkodott a konyhapulton, de tegnap úgy döntöttem, nem szemezek vele tovább, felhasználom, méghozzá a vacsorához. :) Szeretjük a gyümölcsös húsokat így nem is volt nehéz dolgom. Még kiszaladtam a kertbe egy kis zsályát szedni, és már készültek is a mini hústekercsek. :D
Hozzávalók 2 személyre:
1 egész csirkemell
1 csomag aszalt szilva
18-20 szép zsályalevél
só
bors
olívaolaj
- A csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk, majd mindkét felét vékony, tenyérnyi szeletekre vágjuk. Nekem összesen 18 szelet lett. Nem baj, ha nem lesznek tökéletesen egyformák. :)
- A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk.
- A zsályaleveleket megmossuk, a levélnyeleket lecsípjük.
- Minden szelet húsra fektetünk egy zsályalevelet, ráteszünk egy szem aszalt szilvát, felgöngyöljük és hústűvel megtűzzük a tekercseket.
- Serpenyőben olívaolajat hevítünk. Két percig fedő alatt pároljuk a tekercseket, majd a fedőt levéve hozzáadjuk a maradék szilvát, a húsokat megfordítjuk és további három perc alatt készre sütjük őket.
Nagyon jó ötlet és szép kivitelezés. Gratula :-)
VálaszTörlésKedves Húsimádó, köszönöm szépen! :) Örülök, hogy tetszik!
VálaszTörlésTudod, nem kedvelem a gyümis húsokat, de az aszalt szilvásat mégis nagyon szeretem... és most már a barackosat is. ;) Guszta képek, mint mindig!
VálaszTörlés:) Igen tényleg... De ki tudja, lehet legközelebb még az almásat is megkóstolod. Amúgy a barackoson nem is csodálkozom. Gold valami fantasztikus ételt kerekített. :)
VálaszTörlés