Egyre gyakrabban készítek zöldségfasírtot. Nagyon jó találmány, mert sokféle zöldségből elkészíthetjük, fűszerezhetjük, ahogy a kedvünk tartja. Jól passzol fűszeres-joghurtos mártogatóshoz, salátához, főzelékhez. Mi legutóbb spenót főzelék mellé ettük feltétként.
Hozzávalók 2-3 személyre:
50 dkg zsenge cukkini
2 tojás
6-8 dkg reszelt sajt
2-3 gerezd fokhagyma
kis fej lilahagyma
petrezselyem
zsemlemorzsa
só
bors
cayenne bors
szerecsendió
Zsemlemorzsa a forgatáshoz, olaj a sütéshez.
- A cukkinit lereszeljük, picit állni hagyjuk, majd a levét kicsit kinyomkodjuk.
- Lereszeljük a sajtot, lilahagymát és fokhagymát, majd a finomra vágott petrezselyemmel együtt egy tálba tesszük.
- Hozzáadjuk a cukkinit, a tojásokat, fűszerezzük, majd összekeverjük a hozzávalókat annyi zsemlemorzsával, amivel jól formálható masszát kapunk.
- ~15 perc pihentetés után diónyi gombócokat formálunk, megforgatjuk őket zsemlemorzsában, majd bő olajban kisütjük.
Lehet sütőben is sütni, mint a vörös lencse fasírtot. :)
Nagyon klassz lett! Eloszor azt hittem rizs is van benne... Kulonben a foto-ugy nem oldodott meg, igy sem enged tobbet, mint 3 nagyot, vagy persze tobbet, de azok kicsik :( Mindegy, nem izgatom magam miatta!
VálaszTörlésKöszi! :) ...hm...fura ez a fotó-ügy.
VálaszTörlésNagyon jól néznek ki ezek a golyók, és most szívesen megenném valami mártogatóssal, ui. elkezdtem a fogyókúrát. Ügyi vagy megint! ;)
VálaszTörlés:) Köszi! Én egy jó kis fűszeres joghurttal, vagy akár "sima" fokhagymás tejföllel (megjegyzem nálunk ez az etalon) el tudnám képzelni. :D Hát még megenni! :D
VálaszTörlés