Csokoládéfagylalt... Azt hiszem kettőnk közül én egy kicsivel jobban oda vagyok a csokifagyiért. Mikor megemlítettem, hogy ez lesz a hétvégi desszert, nem volt túl hangos az éljenzés... ;) Gondoltam, oda se neki, majd lesz benne egy kis csavar, így biztosan ízleni fog páromnak is. Így is történt, mert közölte, hogy nagyon finom lett. :D
Hozzávalók 3-4 személyre:
2 dl főzőtejszín
2 dl házi tej
2 dl habtejszín
4 tojássárgája
15 dkg cukor
4 dkg holland kakaópor
1 narancs reszelt héja
2 ek. rumaroma
- Egy edényben elkeverjük a tejet és a főzőtejszínt. Hozzáadjuk a kakaót és a cukor felét, majd közepes lángon elkezdjük melegíteni.
- A tojások sárgáját a maradék cukorral krémesre keverjük, majd óvatosan a melegedő kakaós, tejszínes tejhez öntjük (vigyázzunk, ne legyen forró a tej). A lángot feljebb vesszük és folyamatosan kevergetve besűrítjük a krémet. Ha kész, levesszük a tűzről, belekeverjük a rumaromát és a reszelt narancshéjat, majd hűlni hagyjuk.
- A tejszínt kemény habbá verjük, majd összekeverjük a kihűlt csokoládés krémmel.
- Lapos edénybe öntjük és betesszük a mélyhűtőbe. ~30 percenként összesen 4-5 alkalommal átkeverjük, majd hagyjuk teljesen megdermedni.
- Fogyasztás előtt ~10 perccel kivesszük a mélyhűtőből, hogy könnyebben tudjunk gombócokat formálni. Tálaláskor narancsszeletekkel és reszelt narancshéjjal díszítjük.
Állati jól néz ki! Az a narancs a háttérben, meg a fagyi tetején... :) Nagyon finom lehet!
VálaszTörlésNagy-nagy köszi! :D Küldök cserébe a finom bundás almáért!
VálaszTörlésÚ, de rendi vagy! ;) Köszi!
VálaszTörlésÁgicám, kérlek, nézz be a ma Sünis kanál blogra, van ott számodra valami! ;)
VálaszTörlés;) Micsoda meglepi! :D Köszönöm szépen!
VálaszTörlésNagyon szép a blogod, az ételek is abszolút megérdemlik a dícséretet, ezért remélem, szívesen fogadod tőlem ezt a kis meglepetést. Nézz be hozzám :)
VálaszTörlésmezesoliva.blogspot.hu
Szívesen! ;)
VálaszTörlésSzia Eszter! Nagyon szépen köszönöm! Igazán kedves meglepetés! :)
VálaszTörlés