2013. április 3.
Masala
A masala tulajdonképpen fűszerkeveréket jelent, de így nevezik a vele ízesített mártásos ételt is. Általában húsokhoz adott hagymaalapú mártásokhoz használják. Nincs pontos recept, mert a masalához használt fűszerek összetétele és aránya is változó. Ahány ház, annyi keverék. A masala alap összetevői általában: fahéj, kardamom, római kömény, fekete bors, szegfűszeg, szerecsendió, koriander. Persze saját ízlésünknek megfelelően elkészíthetjük a magunk fűszerkeverékét.
Hozzávalók:
1/2 kk. chilipehely
1 tk. őrölt gyömbér
1 tk. kardamom
1 tk. koriander
1 tk. római kömény
1 tk. őrölt szerecsendió
1 tk. őrölt fahéj
1 tk. szegfűszeg
1 tk. szegfűbors
Az őrölt fűszerek kivételével a többit mozsárba tesszük és a lehető legfinomabbra zúzzuk. Az őrölt fűszereket is hozzáadjuk és már kész is a saját fűszerkeverékünk. :)
A megmaradt masalát jól záródó dobozba tesszük, a következő alkalomig.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése