Sokszor csinálok ilyen salátát, mert nagyon gyorsan elkészül és igen laktató. Az egyszerű "fűszerezés" kiemeli a zöldségek ízét. Jópofa, hogy sok szín és íz együtt. Natúr sültek mellé tálalva könnyű ebéd, vagy vacsora. Joghurttal elkevert fokhagymás tejfölt szoktam még hozzá készíteni. :)
Hozzávalók 2 személyre:
fél fej jégsaláta
kis darab lila káposzta
kis darab fejes káposzta
1 fej lilahagyma
1 fehér paprika
10-12 db koktélparadicsom
3 ek. olívaolaj
2 ek. almaecet
1 kk. bazsalikom
csipet só
- A kétféle káposztát, a lilahagymát és a paprikát uborkagyalun vékonyra szeljük, majd egy salátástálba tesszük.
- A paradicsomokat félbe, vagy négybe vágjuk. A jégsalátát 3-4 cm széles cikkekre vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük és a paradicsommal együtt a többi zöldséghez adjuk.
- A salátát ízesítjük olívaolajjal, almaecettel, sóval, majd rámorzsoljuk a bazsalikomot és alaposan átkeverjük.
- Tálalásig hűtőben tartjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése