Egy kedves pécsi volt kolléganőmtől kaptam pár -most már sok- évvel ezelőtt a receptet. Rengetegszer elkészítettem már és ezalatt változott is egy picit. Friss kenyérrel, vagy pirítóssal is nagyon finom. Sós kekszre halmozva előételként is megállja a helyét. :) ...és most (2018.) újra lencsevégre került. :D
8 db tojás (keményre főzve, kihűtve)
1-2 ek. tejföl
3 ek. majonéz
1 ek. mustár
1/2 ek. lágy vaj
1 fej lilahagyma
só
bors
A tálaláshoz:
friss csíra, újhagyma vagy metélőhagyma
- A megtisztított tojásokat cikkekre, vagy karikára vágjuk, majd tálba téve villával áttörjük.
- A lilahagymát finomra vágjuk.
- Az összetört tojásokat a többi hozzávalóval együtt kikeverjük.
- Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
...s hogy a régi képek közül is maradjon valami :)
Imádom az ilyeneket! És az a krém abban az üvegpohárban...húúú... :)
VálaszTörlésMi is. :D Jó volt, hogy párom szüleitől megint kaptunk friss tojást. Lehetett dőzsölni. :)
VálaszTörlésÉn vak vagyok, hát az majonéz. :D :D :D Na mindegy, akkor is szép, akárcsak a lilahagymás tojáskrám, ami szintén üvegtálban van.
VálaszTörlésDe jót derültem most. Aranyos vagy! :) Köszi a majonéz nevében is! :D
VálaszTörlésImádtam a régi képeidet is, jó is, hogy meghagytál belőle egyet. Az a szendvicsre való kedvemre való még mindig. :D Az új képek pedig ♥ ...na a kenyér... kívánatos! :)
VálaszTörlés:D De jó! Akkor már szelem is a kenyeret és pirítom, mire ideérsz, pont kész lesz! :)
TörlésAz újabb új képek is nagyon hangulatosak, a tojáskrém pedig még mindig tetszik. :) Vacsorára elfogadnám. :)
VálaszTörlés