A süti tésztáját Horváth Ilona szakácskönyvében lévő kakaós lepénye ihlette. Anyuval nagyon sokszor sütöttük, (sütjük) ezt a tésztát; üresen vagy lekvárral megkenve is nagyon finom. Egy kicsit változtattam az eredeti recepten, az jóval több cukrot ír. Használhatunk hozzá részben graham-lisztet, úgy is nagyon finom. :) A krém egy olyan kakaós süteményből van, amit párom anyukája sütött, és muszáj volt megtudnom a receptjét.
A tésztához:
25 dkg sima liszt (lehet 10 dkg sima liszt; 15 dkg graham-liszt)
5 dkg margarin
1 cs. sütőpor
1 tojás
12 dkg cukor
4 dkg kakaópor
2,5 dl tej
5 dkg margarin
1 cs. sütőpor
1 tojás
12 dkg cukor
4 dkg kakaópor
2,5 dl tej
A krémhez:
200 g kakaós ét tortabevonó
150 g főzőtejszín
1 ek. margarin
150 g főzőtejszín
1 ek. margarin
- A tojást a margarinnal és a cukorral alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport és a tej felét.
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- A tojásos masszába beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet, összekeverjük, majd a maradék tejjel hígítjuk.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (~30perc).
- Közben a tejszínt felforraljuk, beletörjük a csokoládét, és addig keverjük, míg teljesen homogén krémet kapunk.
- Lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a margarint.
- Kihűtjük a tésztát és a krémet is.
- A tésztát óvatosan kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel.
- A tetejét díszíthetjük porcukorral.
Nyamiii!!! Egyszerű de nagyszerű süti, most azonnal megennék vagy 3 kockányit. Nyitom az ablakot, küldheted! ;)
VálaszTörlés:D Bekapcsoltam a gépet! Küldfénypost!
VálaszTörlésMa megsütöttem. Isteni finom lett!
VálaszTörlésA krémet habosra kevertem még egy kis tejszínnel, mert nem mindenki szereti nálunk a tömény keserű csokit.
De jó! :) Ennek nagyon örülök! Jó ötlet a tejszín, lehet egyszer én is kipróbálom így. :) Köszönöm szépen, hogy megírtad!
Törlés