Oldalak

2017. május 21.

Áfonyás croissant-felfújt










A múltkori fellángolás óta már többször készült itthon croissant. Most legutóbb -valami csoda folytán- megmaradt néhány darab. :D Fel is lehetett volna frissíteni őket, vagy csinálhattam volna belőlük valami melegszendvicsfélét, mégis inkább édesség kerekedett belőlük. :) A felfújt teteje jó ropogós lett, belül pedig krémes és fanyarkásan édes az áfonyadzsemtől. Persze másféle dzsemmel is készíthetjük, amilyet csak szeretünk. :)









Hozzávalók egy 16 cm-es kapcsos tortaformához:
5 db kissé szikkadt croissant
2 dl tejszín
2 tojás
3 ek. cukor
1/2 kk. vaníliapor
4-5 ek. áfonya dzsem
kevés vaj a forma kikenéséhez

A tálaláshoz:
porcukor


  1. A croissant-okat 2,5-3 cm vastag karikákra vágjuk.
  2. A tojásokat elhabarjuk a tejszínnel, cukorral és vaníliaporral.
  3. A formát vékonyan kivajazzuk, majd kirakjuk az alját a felkarikázott croissant-al.
  4. Kávéskanálnyi dzsemhalmokat teszünk rá, majd jöhet egy újabb réteg croissant. A tetejére is kanalazunk egy kevés dzsemet, majd rákanalazzuk a tojásos keveréket úgy, hogy mindenhová egyenletesen jusson.
  5. 20 percig pihentetjük, ezután 160°C-ra előmelegített sütőben 1 óra alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a formában pihentetjük jó 30 percet, ezután szeletelhető.
  6. Porcukorral hintve tálaljuk.













2 megjegyzés:

  1. Juhuhuhúúú, én ezt nagyon, de nagyon... ♥ A friss croissant-t is imádom, de felfújtnak Isteni desszert lehet. Nagyon guszta, meg is kívántam, és most rögtön be tudnám puszilni a nagy részét. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Köszönöm! ♥
      Nagyon is megértelek! ;) Épp ezért már indul is egy hatalmas adag! Nyithatod az ablakot!

      Törlés