Oldalak

2017. április 25.

Sós kapros-túrós pite









Megint egy sós pite. :D Ígérem, készülnek majd édesek is, de most valahogy megint sósra voltunk éhesek. Volt itthon túró is, ha pedig sós is és túrós is, akkor nem hiányozhat belőle a kapor sem. No meg némi jófajta húsos szalonna. :D Finom kis piték lettek, amiket reggelire, uzsonnára, vagy vacsorára is elkészíthetünk. Persze egy kiránduláson is megállják a helyüket. ;)











Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta (4x125 g-os)
20 dkg túró
2 ek. tejföl
1 kk. étkezési keményítő
1 kk. finomra vágott kapor (lehet szárított is)
5 dkg húsos szalonna


Továbbá:
1 tojássárgája
szezámmag


  1. A töltelékhez a túrót kikeverjük a tejföllel és étkezési keményítővel. Ízesítjük sóval, kaporral. 
  2. A szalonnát lepirítjuk, majd a zsírjáról leszedve a töltelékhez adjuk. 
  3. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. 
  4. A szobahőmérsékleten kiolvasztott tésztalapokat lisztezett deszkára tesszük, egyenként kissé kinyújtjuk, majd a pitekészítővel kiszúrjuk és megmintázzuk. (Egy lapból egy pite készül.)
  5. A pitékhez a teli tésztakört a pitekészítő aljába tesszük. Szélét körben lekenjük tojássárgájával, majd belehalmozzuk a töltelék negyedét. Ráhelyezünk egy rácsozott tésztakört, majd "megformázzuk". 
  6. A pitéket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, tetejüket lekenjük tojássárgájával, megszórjuk szezámmaggal és előmelegített sütőben ~20 perc alatt készre sütjük.














A receptet a Kifőztük áprilisi számában is megtaláljátok. :) 

2 megjegyzés:

  1. Ejha, ez aztán a kedvemre való eledel! :) Imádom a pitét, pláne, ha ilyen szép is, na és sós túrós! Vacsira szeretnék kérni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Ennek örülök! Remélem odaértek időben tegnap este! :) Most indítom a reggeli adagot! ;)

      Törlés