Hozzávalók egy 32x20 cm-es sütőformához:
Egy piskótalaphoz:
(Ezeket a mennyiségeket háromszor vesszük és 3 egyforma piskótalapot sütünk.)
7 dkg sima liszt
7 dkg étkezési keményítő
1/2 kk. sütőpor
10 dkg cukor
4 tojás
1 ek. olaj
csipet só
A töltelékhez:
1 kész piskótalap
1 dl málnaszörp
1 citrom leve
4-5 ek. meggylé
5 dkg porcukor
10 dkg vaj
2 ek. holland kakaópor
5 dkg étcsokoládé
Továbbá:
4-6 ek. eperlekvár
A mázhoz:
30 dkg porcukor
1 citrom leve
néhány csepp piros ételszínezék
- Először elkészítjük a piskótalapokat. A lisztet, étkezési keményítőt, sütőport és sót kis tálban elkeverjük.
- A tojások fehérjét -egy másik tálban- elkezdjük habbá verni, közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot.
- A fehérjehabhoz adjuk egyesével a tojások sárgáját, majd az olajat, végül belekeverjük a száraz hozzávalókat.
- A tésztát sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük és 175°C-ra előmelegített sütőben ~18 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha szép aranybarna a teteje. A piskótát rácsra téve kihűtjük.
- Ugyanígy kisütjük a másik két piskótalapot is.
- A töltelékhez egy piskótalapot tálba morzsolunk. Jó, ha maradnak benne nagyobb darabok is. Hozzáadjuk a porcukrot, málnaszörpöt, citromlevet, meggylevet.
- A vajat felolvasztjuk és elkeverjük benne a kakaóport, majd ezt is a töltelékhez adjuk. Belereszeljük az étcsokoládét és az egészet alaposan átkeverjük.
- Egy piskótalapot tálcára teszünk és megkenünk 2-3 evőkanálnyi eperlekvárral. Ráhalmozzuk a tölteléket és szépen elegyengetjük, közben kicsit lenyomkodjuk.
- A másik piskótát megkenjük a maradék lekvárral, majd ezzel a felével lefelé ráborítjuk a töltelékre. Néhány órára hűtőbe tesszük a süteményt. A tetejére tehetjük a tepsit, amiben a piskóták sültek és némi nehezéket, hogy szép sima legyen majd a sütemény teteje.
- A mázhoz a porcukrot kikeverjük a citromlével és megfestjük ételszínezékkel. Akkor jó, ha jól kenhető, de nem túl híg a máz. Elsimítjuk a sütemény tetején.
- Amint a máz megszilárdult, a sütemény tetszés szerint szeletelhető.
Aztaaa, de szép süteményt sütöttél Öcsinek! Látszik, hogy benne van a szíved. :) Na nem mintha a többi étellel, amit készítesz, nem így lenne. :D De ez a puncsszelet bizony tökéletes. ♥ Biztos nagy örömet szereztél vele neki. :) Bárcsak igazából is megkóstolhatnám. :D
VálaszTörlés:) ♥ Köszönöm szépen! Örülök, hogy így gondolod!
TörlésBiza, szép nap ez a mai. :)
Máris indul a kóstoló. ;)