2017. március 3.

Túrós batyu blundel tésztából









Mi más is készülhetett volna a második adag blundel tésztából, mint túrós batyu. :) Nagyon szeretjük a túrós süteményeket, úgyhogy nem kellett sokáig gondolkodni, hogy mi legyen a hétvégi reggeli. :) Kívül ropogós, belül foszlós, puha tészta, sok-sok túróval. Ez utóbbi miatt a batyuk kissé szétnyíltak sütés közben. ...de milyen lett volna már, ha csak mutatóba kerül beléjük töltelék? :D









Hozzávalók 12 db-hoz:
1 adag blundel tészta
30 dkg túró
2 ek. tejföl
1 citrom reszelt héja
2 ek. cukor
2-3 ek. víz

A tetejére:
2-3 ek. tej
1 ek. porcukor


  1. A töltelékhez a túrót villával kissé összetörjük, majd kikeverjük a tejföllel, cukorral és reszelt citromhéjjal.
  2. A tésztát lisztezett felületen 30x40 cm-es téglalap formára nyújtjuk, majd 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk. 
  3. A négyzeteket egyenként kissé megnyújtjuk -megtartva a formát-, majd közepükre 1-1 evőkanálnyi tölteléket halmozunk. 
  4. A széleket lekenjük vízzel, majd a tészta sarkait -először két oldalról, majd alulról és felülről- középre hajtjuk úgy, hogy kissé fedjék egymást. 
  5. A megformált batyukat sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk és 30 percig kelesztjük. 
  6. 200°C-ra előmelegített gőzös sütőben ~20 perc alatt készre sütjük. A batyuk tetejét még forrón lekenjük cukros tejjel. Langyosra hűtjük. Tálaláskor porcukorral hintjük.












2 megjegyzés:

  1. Csodás! ♥ Nem is tudnám, melyiket egyem először, a kakaós csigát, vagy a túrós batyut. :D De jó lesz egymás után is, vagy egy falatot ebből, aztán egy falatot abból. :D Na jó, nem leszek telhetetlen, most csak túrós batyut kérek szépen. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Köszönöm! Örülök, hogy tetszik! Akkor jó, hogy félretettem a kóstolót. ;) Már indítom is. :)

      Törlés