2017. február 4.

Vaníliakrémes szelet









Több éve szemezek ennek a sütinek az eredetijével, ami az egyik régi Rama receptfüzetemben van. :) Igaz, némiképp átalakítottam... Például nincs benne margarin. ;) ...és nincs benne cukorszirup, se a tetején csokoládébevonat, de nekünk így is épp elég édes, és ami a lényeg, hogy jó krémes. Egyszerű sütemény, de akár tortának is megállná a helyét. :)











Hozzávalók egy 20x20 cm-es sütőformához:
A tésztához:
3 tojás
3 ek. cukor
3 ek. sima liszt
8 g sütőpor
2 ek. olaj
2 ek. holland kakaópor
1 csipet só

A krémhez:
5 dl tej
4 ek. cukor
2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
12,5 dkg vaj
10 dkg porcukor

A tetejére:
holland kakaópor


  1. A tésztához a tojásokat kikeverjük a cukorral és olajjal. Hozzáadjuk a kakaóporral, sütőporral, sóval elkevert lisztet és simára dolgozzuk.
  2. Vajazott, lisztezett formába simítjuk a tésztát, majd 180°C-ra előmelegített sütőben ~17 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve kihűtjük.
  3. A krémhez felfőzzük a pudingot, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd simára dolgozzuk a vaníliapudinggal.
  4. A tésztát kettévágjuk, majd a krém háromnegyedével megtöltjük. A maradék krémmel bevonjuk a süteményt, a tetejét kakaóporral hintjük. Néhány órát a hűtőben pihentetjük, majd tetszés szerint szeleteljük.















4 megjegyzés:

  1. Juj, de klassz! :) Nagyon szeretném, az biztos. Nagyon szép a piskóta is. :) Küldök cseresütit, hátha kedved támad nekem adni az összes krémesedet. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Köszi! Ezt örömmel hallom (olvasom), mert útnak indítottam felétek egy tálcányit belőle! Az ablakot nyitva hagyom! ;)

      Törlés
  2. Uhhh Ági, ez nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés