2016. július 9.

Pollo casalingo al vino bianco - Fehérboros csirke












Már nagyon rég kinéztem magamnak ezt a fogást Antonio Carluccio és Gennaro Contaldo A két falánk olasz című szakácskönyvéből. Bevallom, nagyon ritkán teszek az ételbe alkoholt. Inni meg még kevésbé iszom, de ha igen, akkor egy jó bort. A Balaton-felvidékről. :) Az ételekhez pedig épp úgy jó bor kell, mint egy jó beszélgetéshez. Attól kikerekednek az ízek és igazán különleges fogásokat készíthetünk. Mint amilyen ez is. :) Végtelenül egyszerű, mégis különleges.












Hozzávalók 4 személyre:
1,2 kg csirkecomb
6 dl fehérbor
3 evőkanál fehérborecet
2 kisebb vöröshagyma
2 sárgarépa
2 szál szárzeller
3 babérlevél
6-8 szem szegfűbors
4 dkg vaj
4 szelet citrom


  1. A vöröshagymát finomra szeljük, a sárgarépát, zellert durvára vágjuk. 
  2. Minden hozzávalót egy nagy öntöttvas sütőedénybe teszünk. Felforraljuk, majd fóliával lefedve -amire néhány lyukat szúrunk, hogy kevés gőz kiszökhessen- 175°C-os sütőbe tesszük és ~1,5 órát pároljuk, míg a hús puha lesz és a mártás besűrűsödik. 
  3. Félidőben a csirkedarabokat megfordítjuk. 
  4. Mikor a hús megpuhult, a fóliát levéve további 10-15 perc alatt készre sütjük az ételt.
  5. Frissen sült kenyeret kínálunk mellé.











A receptet a Kifőztük júniusi számában is megtaláljátok. :)
 

2 megjegyzés:

  1. Már a magazinban is nagyon tetszett ez az étel. :) A színei nagyon hívogatóak, és mivel borral készült, biztos szeretném. És az a tányér... ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Köszönöm! Örülök, hogy tetszik! Akkor már indítom is a kóstolót, vacsorára épp odaér. ;) A tányér balatoni. :D ♥

      Törlés