2016. július 12.

Avgolemono












Egy roppant egyszerű, és nagyon finom nyári leves Görögországból. :) Igazán frissítő a citrom ízével, laktató, ám mégsem nehéz. ...és ezzel mindent el is mondtam róla. :D Azt hiszem nálam nagy kedvenc lesz, biztos, hogy sokszor készül még. 









Hozzávalók 4 személyre:
1 l csirkehúsleves
40 dkg főtt csirkemell felkockázva
3 dl főtt rizs
3 tojás
1 nagy citrom leve

továbbá:
finomra vágott metélőhagyma
citromszeletek


  1. A húslevest felforrósítjuk, a csirkehúst és a rizst melegen tartjuk. 
  2. Egy tálban elhabarjuk a tojásokat a citromlével, majd folyamatos keverés mellett, apránként forró levest adunk hozzá. Egyszerre csak keveset, nehogy a tojás kicsapódjon. Ha már kellően felmelegedett a citromos keverék, a forró leveshez csorgatjuk. 
  3. Állandó keverés mellett közepes lángon addig melegítjük a levest, míg szépen besűrűsödik. Ha kell sózzuk. 
  4. Tálaláskor a tányérokba rizst és húst adagolunk, majd rászedjük a forró levest. Metélőhagymával és citromszeletekkel díszítjük.












A receptet a Kifőztük júliusi számában is megtaláljátok. :)
 

2 megjegyzés:

  1. Hmmm, nagyon finom lehet ez a leveske! :) Még sosem ettem ilyet, de szívesen megkóstolnám. kaphatok? :v

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Ez csak természetes, már indítom is a kóstolót! :)

      Törlés