2016. április 15.

Pikáns mustáros sertésszelet burgonyás-fokhagymás kelt gofrival









Hogy mire jó a három az egyben szendvicssütő? Hát például készíthetünk benne akár komplett második fogást ebédre. :) ...a salátát kivéve persze. :D Amúgy is ki akartam már próbálni, hogy milyen a sós gofri köretnek. Ez most sós is, burgonyás is és klasszul illik a pikáns húshoz. A kapros tejföl már csak ráadás. :D A gofri amúgy simán elmegy főételnek is egy jó salátával és tejföllel. A tésztát feldobhatjuk egy kis reszelt sajttal akár. :)











Hozzávalók 4 személyre:
8 kis szelet sertéshús
2 ek. mustár
1 tk. curry fűszerkeverék

bors

12 db gofrihoz:
25 dkg főtt, áttört burgonya kihűtve
20 dkg sima liszt
5 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 tojás
3 dkg olvasztott vaj
4 ek. tej
2 dkg friss élesztő
1 kk. cukor
2 gerezd reszelt fokhagyma

szerecsendió

A tálaláshoz:
3 dl tejföl
1 tk. finomra vágott kapor (lehet szárított is)


  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, ezután bepácoljuk a curryvel ízesített mustárba. Egy órát pihentetjük, majd egyesével grill-lapon készre sütjük.
  2. A gofrihoz az élesztőt langyos tejben egy kanál liszttel és a cukorral felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit tálba mérjük és az élesztővel együtt ruganyos tésztává dagasztjuk. Letakarva 30 percet kelesztjük. 
  3. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, rúddá sodorjuk és 12 egyforma részre vágjuk, melyekből cipókat gömbölygetünk. 
  4. A cipókat forró gofrisütőben aranybarnára sütjük. 
  5. A húst frissen sült gofrival, salátával és kapros tejföllel tálaljuk.











Az ételek a Russell Hobbs szendvicssütőjében készültek.

A receptet a Kifőztük áprilisi számában is megtaláljátok. :)

2 megjegyzés:

  1. Már a magazinban is tetszett ez a páros! De a blogodon nézve az igazi. Guszta tálalás, szép színek. Nem is kell ennél több, csak annyi, hogy küldj belőle. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D De jó! Köszönöm! ♥ Máris indul a küldemény!

      Törlés