2015. április 4.

Húsvéti finomságok









Kisült a kalács -pontosabban kettő-, megfőtt a sonka és elkészültek a sonkalében főtt tojások is. Már csak arra várnak, hogy megkóstoljuk őket. ...ami be kell vallanom, nem kis önmegtartóztatást igénylő feladat. :D De mindezzel a várakozással és készülődéssel együtt szeretem a húsvétot. A frissen sült kalács illatát, a sonkáét, amikor fő, és már tudom, hogy milyen jó kis gombócleves lesz a levéből. :) Persze az egészben a húsvéti reggeli a legjobb. Kalács, sonka, tojás, torma és rengeteg zöldség. Idén hálós sonka kerül az asztalra. Füstölt. :) Finom. ...mert hát ugyebár a minőség ellenőrzésen át kellett esnie. :D Persze előtte ki kellett várni, míg kihűl, majd némiképp megdermed, hogy szépen le lehessen róla politechnikázni a "ruháját". A művelet egész jól sikerült, így a sonka és a tojások vándorolhatnak a hűtőbe pihenni. Ahogy mi is kifújjuk magunkat kicsit. Jó lesz ez a három nap. ;)












Finomságokkal teli, pihentető, vidám húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek!

2 megjegyzés:

  1. Gyönyörű az ünnepi asztal! :) Az a kalács a szép sonkával és a tavaszi zöldségekkel, virágokkal igazán szívmelengető látványt nyújt. ♥
    Nektek is kellemes húsvéti ünnepeket, és jó pihenést! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De kedves vagy! :) Köszönöm, köszönjük szépen! ♥

      Törlés